1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw met bieslookpuree en romige venkel

Kabeljauw met bieslookpuree en romige venkel

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2016

Ingrediënten 4 personen


De romige venkel:

1 verse venkelknol
4 stengels bleekselderij
1 grote ui
2 blaadjes laurier
paar takjes verse tijm
1 steranijs
2 dl room
2 dl witte wijn
2 cl anijslikeur (pernod)
vers gemalen zwarte peper
zeezout

Voor puree

1 kilo kruimige aardappels
1 ei
1 dl melk
klontje roomboter
1 bosje verse bieslook
zeezout

De vis:

4 kabeljauw filets of schelvis
klontje roomboter
5 cl droge witte wijn
2 takjes tijm
vers gemalen zwarte peper
zeezout


Verder heb je nodig


Pureestamper


Kabeljauw met bieslookpuree en romige venkel
Kabeljauw met bieslookpuree en romige venkel


Ook weer zo'n heerlijk najaars visgerechtje met veel verse groente.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de selderijstengels schoon en pel de ui. Snij de ui in fijne snippers. Snij de selderstengels eerst overlangs en daarna in gelijke stukjes van een halve centimeter breed. Snij gerust ook een beetje loof fijn. Verhit een klontje boter in een pan op een matig vuur en stoof de uisnippers glazig. Voeg ook de stukjes selderij toe en roer. Zet het vuur zachter en laat de groenten niet kleuren. Snij de venkel middendoor en spoel de groente. Verwijder eventueel het taaie hart en snij de venkel in fijne stukken. Stoof ze mee met de andere groenten. Voeg de tijm, de laurier en de steranijs toe. Schenk een beetje anijslikeur in de pan (naar smaak). Laat de alcohol verdampen en schenk dan witte wijn in de pan. Roer en laat de helft van het kookvocht verdampen. Schenk de room bij de venkel, voeg zout en peper toe en zet het deksel gekanteld op de pan. Laat de bereiding 30 minuten pruttelen op een zacht vuur. Proef en breng de groenten op smaak met versgemalen peper en wat zout. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met zout. Giet de aardappelen af, laat het restje kookvocht verdampen en stamp ze tot puree. Voeg een klontje boter toe, een scheutje melk en de dooier van een ei. Proef en kruid de puree met wat zout. Verwarm de oven voor tot 180°C. Smeer de bodem van een ovenschaal in met een laagje boter. Kruid de stukken vis met peper en zout en leg ze (op de zijde waar het visvel zat) in de schaal. Druppel een beetje witte wijn over de filets en verdeel er kleine stukjes tijm over. Bedek de schotel met een vel al aluminiumfolie. Pocheer de vis in zo'n 10 minuten op 180°C. Afwerken en serveren: Spoel de bieslook, snipper zo fijn mogelijk en roer ze (kort voor het serveren) door de warme aardappelbereiding. Verwijder de folie, schenk het pocheervocht van de visbereiding bij de venkelbereiding en roer. Verwijder de uitgekookte laurier, tijm en steranijs. Verdeel op elk bord een gepocheerd stuk vis en lepel er bieslookpuree en romige venkel langs. Eet smakelijk.

Serveertip

Lekker met een glas witte wijn.

Bron

Kookboek dagelijkse kost



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top