Indische groene cake met chocolade en kokos

  • Indisch, Nagerecht
  • 60-120 min.

Een lekkere variatie op de traditionele groene Indische sponscake of pandancake. Met een vulling van kokoscreme en een topping van romige chocolade.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor de cake:
- 300 gram bloem
- 300 gram suiker (mogelijk te vervangen door Stevia, verhouding afleiden van de stevia-verpakking)
- 8 eieren (maat M) of 7 eieren (maat L)
- 150 ml kokosmelk
- 2 volle theelepels bakpoeder
- 3 eetlepels water
- 1 flesje Pandan essence (toko)
- snufje zout

Voor de kokoscreme:
- 200 gram mascarpone
- geraspte kokos
- scheutje kokosmelk of olie
- suiker of stevia

Voor de chocoloadetopping:
- 200 gram pure chocolade
- 100 ml ongeklopte slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- mixer of keukenmachine
- springvorm of tulband-bakvorm
- mengkom

Bereidingswijze

De cake:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm of tulband in met boter. Doe de eieren in de mengkom en klop deze in 3 minuten schuimig. Doe er de suiker, zout, bakpoeder en de Pandanessence bij en klop het geheel vervolgens goed door elkaar. Voeg daarna voorzichtig het bloem toe, in kleine porties en klop alles goed door elkaar tot een luchtige massa. Giet daarna de kokosmelk (150 ml) en het water (3 eetlepels) erdoor en meng alles goed. Vul daarna de springvorm of tulband met het deeg en zet deze net onder het midden in de voorverwarmde oven. De cake moet ongeveer een uur bakken. De taart is gaar als je er met sateprikker in kunt prikken en de prikker er droog uit komt. Zet daarna de oven uit. Haal de cake niet meteen uit de oven, maar zet de ovendeur op een kiertje. Haal de cake na ongeveer 10 minuten uit de oven en wacht dan nog vijf minuten voor je de bakvorm verwijdert. Laat de cake afkoelen op een rooster.

De creme:
Klop de mascarpone los met een beetje kokosmelk of met een scheutje olie (bv zonnebloemolie). Voeg hieraan vervolgens naar smaak geraspte kokos toe en suiker of stevia, totdat een dikke smeerbare kokoscreme ontstaat. Snijd de cake/taart horizontaal in twee gelijke delen zodra de cake voldoende is afgekoeld. Pak het bovenste deel van de taart af en leg deze even aan de kant. Besmeer de onderste helft van de taart met de kokoscreme. Dek deze crème vervolgens af met het bovenste deel van de taart. Plaats de taart vervolgens in de koelkast.

De chocolade topping:
Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie of in de magnetron. Zorg dat de chocolade voldoende vloeibaar is, maar pas op dat deze niet verbrandt. Roer met een garde steeds een klein scheutje slagroom door de gesmolten chocolade en blijft goed roeren tot een mooie glimmende en gladde chocoladecreme ontstaat. Neem de taart uit de koelkast en verdeel de chocoladecreme direct over de bovenzijde en de zijkanten van de taart. Als het goed is vloeit de chocoladecreme mooi uit over de taart. Dek de taart vervolgens af en plaats deze tot gebruik in de koelkast. De chocoladedopping stijft iets op, maar blijft smeuïg en wordt niet hard.

Serveertip

Lekker met wat vers fruit (mango, ananas, banaan, meloen) en een toefje slagroom en eventueel een glaasje Pisang Ambon als digestief. Bestrooi de taart eventueel voor het serveren met een beetje geraspte kokos.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mobiel_1378556708 avatar
mobiel_1378556708

Doorsturen

Home Recepten