1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Slow cooker zoete aardappel-bloemkoolsoep

Slow cooker zoete aardappel-bloemkoolsoep

  • Europees, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-09-2016

Ingrediënten 4 personen


* 1 kilo verse bloemkool, in roosjes
* 1 kilo zoete aardappels, geschild en in blokjes
* 1 liter groentenbouillon
* 1 grote ui, in stukken gesneden
* 5 teentjes knoflook, gepeld
* 4 lente- of bosuitjes, in ringen gesneden
* 1 theelpl gedroogde tijm
* 1 theelpl (gerookte) paprikapoeder
* 1/2-1 theelpl rode peper flakes
* 1/4 theelpl zout of naar smaak
* 500 ml melk
* 60 gr creme kaas (b.v. Philadelphia)

topping options:

* verkruimelde bacon
* in ringetjes gesneden lente-uitjes
* vers geraspte kaas naar smaak
* knoflook croutons
* rode peper flakes [voor de kick!]
* hete saus [voor nog meer kick!]
* zout en peper naar smaak


Verder heb je nodig


Blender of staafmixer


Slow cooker zoete aardappel-bloemkoolsoep
Slow cooker zoete aardappel-bloemkoolsoep

Deze soep is zo verbazend lekker dat je er geen genoeg van krijgt. Heerlijk de 1e dag maar nog lekkerder op dag 2. Ook makkelijk om in te vriezen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng in een grote soeppan de bouillon met de aardappels, bloemkool, ui, knoflook, bosui, tijm, paprikapoeder, rode peper flakes en zout aan de kook.
2. Deksel op de pan en op een laag pitje 4-5 uur zachtjes laten koken.
3. Als de groenten boterzacht zijn de pan van het vuur halen en de melk en creme kaas toevoegen.
4. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
5. Schep de soep in een grote soepkom en bedek met een van de toppings naar keuze.

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top