Rabarber Crumble

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Rabarber Crumble

    Rabarber Crumble

    Rabarber Crumble

Een echte Friese topper die ik ken uit mijn jeugd. Rabarber stond vroeger bij iedere Fries in de tuin. De combinatie van zoet, zuur en de crunch van de kruimels zorgt voor een hemelse smaakbeleving.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten crumble:
300 gram bloem
200 gram suiker
150 gram boter, in klontjes
4 kruidnagels
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel chilivlokken

Ingrediënten rabarber:
1 kg verse rabarber
1 citroen
350 gram suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, vijzel, mengkom, rasp

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C
2. Schep voor de crumble voorzichtig de bloem, suiker en boter met je handen om in een mengkom totdat er kruimels ontstaan.
3. Vijzel de kruidnagel, venkelzaad en chilivlokken fijn en schep door het kruimeldeeg.
4. Bak dit 10 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Snijd de rabarber in stukjes en was grondig.
6. Rasp de citroen en pers het sap uit. Doe de rasp, sap en de citroen zelf in een soeppan. Voeg de stukjes rabarber en suiker hieraan toe. Kook op zacht vuur in ongeveer 10 minuten gaar en schep regelmatig om. Haal de citroen er na 10 minuten uit.
7. Controleer ondertussen de crumble en schep om. Zet nog 5 minuten in de oven totdat deze mooi bruin kleurt.
8. Schep de gekookte rabarber in een ovenschaal en daarover de crumble en zet dit nog 10 minuten in de oven.
9. Serveer met een bolletje ijs.

Bron

Sieberen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Vlogger_oerchef_SieberenMeerema avatar
Vlogger_oerchef_SieberenMeerema

Doorsturen

Home Recepten