1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rabarber
  5. Rabarber crumble
  6. Rabarber Crumble

Rabarber Crumble

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-09-2016

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten crumble:
300 gram bloem
200 gram suiker
150 gram boter, in klontjes
4 kruidnagels
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel chilivlokken

Ingrediënten rabarber:
1 kg verse rabarber
1 citroen
350 gram suiker


Verder heb je nodig


Ovenschaal, vijzel, mengkom, rasp


Rabarber Crumble
Rabarber Crumble

Een echte Friese topper die ik ken uit mijn jeugd. Rabarber stond vroeger bij iedere Fries in de tuin. De combinatie van zoet, zuur en de crunch van de kruimels zorgt voor een hemelse smaakbeleving.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C
2. Schep voor de crumble voorzichtig de bloem, suiker en boter met je handen om in een mengkom totdat er kruimels ontstaan.
3. Vijzel de kruidnagel, venkelzaad en chilivlokken fijn en schep door het kruimeldeeg.
4. Bak dit 10 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Snijd de rabarber in stukjes en was grondig.
6. Rasp de citroen en pers het sap uit. Doe de rasp, sap en de citroen zelf in een soeppan. Voeg de stukjes rabarber en suiker hieraan toe. Kook op zacht vuur in ongeveer 10 minuten gaar en schep regelmatig om. Haal de citroen er na 10 minuten uit.
7. Controleer ondertussen de crumble en schep om. Zet nog 5 minuten in de oven totdat deze mooi bruin kleurt.
8. Schep de gekookte rabarber in een ovenschaal en daarover de crumble en zet dit nog 10 minuten in de oven.
9. Serveer met een bolletje ijs.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Sieberen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_oerchef_SieberenMeerema


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_oerchef_SieberenMeerema
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top