Pilav van bulgur (bulgur pilavi)
- Arabisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-09-2016
Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum (harde tarwe). De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken.Bulgur wordt vooral gebruikt in de Turkse, Arabische (Levant), Indiase en mediterrane keuken. Het heeft een licht notige smaak.Bulgur wordt gebruikt in pilav, soepen, gebak en brood en als vulling. De bekendste toepassing van bulgur is echter in taboulé en kibbeh. De hoge voedingswaarde maakt het een goede vervanger voor rijst of couscous. In India wordt het ook gebruikt als ontbijtgraan, bereid met melk en suiker.
Ingrediënten 4 personen
400 g bulgur1 eetl. boter
2 eetl. tomatenpuree
5 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
1 eetl. olijfolie
1 mespunt cayennepeper
1 koffiel. zout
1 koffiel. peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 408,31 kcal |
Koolhydraten | 65,91 g |
Eiwitten | 13,05 g |
Vetten | 7,36 g |
Bereidingswijze
Spoel de bulgur in een fijne zeef onder koud water. Laat uitlekken.
Bereiding: 20 min.
1 Verhit de olijfolie met de boter in een kookpot en voeg de tomatenpuree en de bulgur toe. Roerbak even.
2 Kruid met de peper, het zout en de cayennepeper, en voeg de bouillon toe.
3 Breng aan de kook en laat 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur, tot de bulgur gaar is.
Bron
Colruyt recepten
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties