Pilav van bulgur (bulgur pilavi)

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-09-2016
  • Pilav van bulgur (bulgur pilavi)

    Pilav van bulgur (bulgur pilavi)

    Pilav van bulgur (bulgur pilavi)

Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum (harde tarwe). De tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken.Bulgur wordt vooral gebruikt in de TurkseArabische (Levant), Indiase en mediterrane keuken. Het heeft een licht notige smaak.Bulgur wordt gebruikt in pilavsoepengebak en brood en als vulling. De bekendste toepassing van bulgur is echter in taboulé en kibbeh. De hoge voedingswaarde maakt het een goede vervanger voor rijst of couscous. In India wordt het ook gebruikt als ontbijtgraan, bereid met melk en suiker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g bulgur
1 eetl. boter
2 eetl. tomatenpuree
5 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
1 eetl. olijfolie
1 mespunt cayennepeper
1 koffiel. zout
1 koffiel. peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 408,31 kcal
Koolhydraten 65,91 g
Eiwitten 13,05 g
Vetten 7,36 g

Bereidingswijze


Spoel de bulgur in een fijne zeef onder koud water. Laat uitlekken.

Bereiding: 20 min.

1 Verhit de olijfolie met de boter in een kookpot en voeg de tomatenpuree en de bulgur toe. Roerbak even.
2 Kruid met de peper, het zout en de cayennepeper, en voeg de bouillon toe.
3 Breng aan de kook en laat 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur, tot de bulgur gaar is.

Bron

Colruyt recepten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten