1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Kippensoep
  5. Thaise kippensoep (Tom kha kai)

Thaise kippensoep (Tom kha kai)

  • Thais, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-2016

Ingrediënten 6 personen


- 500 gram kipfilet
- 2 blikken kokosmelk
- 1 liter kippenbouillon
- 4 cm gember (of galanga)
- 1 stengel citroengras
- 4 kaffir limoen blaadjes
- 1 limoen (sap)
- ½ el (palm)suiker
- 3 el vissaus (nam pla)
- 200 gram oesterzwammen
- 1 rode peper
- 15 gram verse koriander
- optioneel: ½ bosje lente ui


Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)
Thaise kippensoep (Tom kha kai)

De heerlijke geuren van kokos, limoen en koriander maken dat ik ga watertanden. Deze ingrediënten gebruik ik dan ook veelvuldig en rijkelijk in mijn Thaise gerechten. Zo dus ook in deze heerlijk Thaise kippensoep
Ik heb de stukken gember, citroengras en kaffir lime leaves gewoon in de soep laten zitten voor meer smaak. Waarschuw de eters dat ze iets dergelijks tegen kunnen komen in hun soep of vis het er zelf uit voordat je de soep serveert

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snij de kipfilet in reepjes.
- Schil de gember en snij in plakken (die op het laatst makkelijk terug te vinden zijn)
- Pluk de oesterzwammen in stukken.
- Hak of knip de koriander grof.

Bereiding:
- Verhit de kokosmelk samen met de limoenblaadjes, gember en het citroengras. Als het kookt voeg dan de kipreepjes toe en laat het zonder deksel pruttelen totdat de kip gaar is.
- Voeg de vissaus, limoensap en de suiker toe en roer het goed door. Voeg dan de bouillon toe.
- Doe de reepjes oesterzwammen erbij en voeg de fijngesneden rode peper toe. Breng het aan de kook en laat dit 3 minuten zonder deksel pruttelen.
- Voeg vlak voor het serveren de koriander toe. (voeg hier ook eventueel de fijngesneden lente ui toe)

Tags, , ,



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top