1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. Pot-au-feu
  5. Pot-Au-Feu (Puchero)

Pot-Au-Feu (Puchero)

Door: multikok

  • Argentijns, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-06-1999

Ingrediënten 8 personen


Zout, 1 grote ui, 1 groene paprika, 2 grote aardappelen, 1 winterpeen, 4 raapjes, eventueel 2 kleine zoete aardappelen,
1 bosje peterselie, 1 kilo mager rundvlees (aan 1 stuk), 6 hele peperkorrels, 60 gram vermicelli (in plaast van vermicelli kan je ook rijst, kleine macaronisoorten of grof griesmeel gebruiken).


Verder heb je nodig


Grote soeppan met inhoud van minstens 3 liter, messen, soeplepel e.d.


Argentijnse versie van de Franse pot-au-feu, onderscheid is dat het hoofdingredient rundvlees is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng 3 liter water met iets zout aan de kook in een grote pan. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken. Doe de groenten, de peterselie, het vlees en de peperkorrels in de pan en breng het geheel weer aan de kook. Verwijder het schuim, dek de pan af en laat het vlees 1 1/2 tot 2 uur zachtjes koken, tot het gaar is.

Bereidingswijze

Neem het vlees en de groenten uit de pan, snijd het vlees in dikke plakken en schik vlees en groenten op aparte schalen. Houd ze warm in de oven. Strooi de gebroken vermicelli/rijst/macaroni of grove griesmeel in de bouillon en kook deze gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng de bouillon op smaak met zout en peper en dien direct op. Het vlees en de groenten worden later als hoofd- en bijgerechten opgediend.

Serveertip

Variaties: Vervang het rundvlees door schape- of lamsvlees (puchero de cordero). Vervang het rundvlees door kip, voeg prei, tomaten en oregano aan de bouillon toe en gebruik 60 gram rijst in plaats van vermicelli om de soep mee te vullen (puchero de pollo).



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van multikok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top