1. Home
  2. Recepten
  3. Tomatenketchup

Tomatenketchup

Door: chefjos

  •  , Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-06-1999

Ingrediënten


-een aantal blikken gepelde tomaten
-een ui
- peper;
pigment
azijn
zout
ingedikt appelsap (Dixap)(suiker is te saai)
(zoete van vruchtensuikers en zure van azijn zijn smaakbepalend.)
-extra toveren kan met kaneel,cayennepeper chilipoeder en/of sambal


Verder heb je nodig


Staafmixer
kom
koekenpan
snijplank
scherp mes


Eigen gemaakte ketchup, de lekkerste!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gepelde ui zeer fijn snijden, een paar eetlepels nat uit het blik tomaten in een grote koekenpan met hoge rand scheppen. Tomatennat en uiebsnippers verhitten in deze pan en roeren . De tomaten in een kom doen en flink roeren met staafmixer of soortgelijk geweld. Dit leeggieten in de koekepan. Op zacht vuur efkes laten pruttelen. Na een kwartier en inhoud door een zeef wrijven. De puree gaar terug in de pan. Nu naar eigen smaak toevoegen: azijn, dixap, peper, pigment, zout. Paar minuten roeren dan laten afkoelen in pot of kom en in de koelkast bewaren.

Serveertip

Kan overal bij. trouwens ingedikte tomaten zijn keigezond!!!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chefjos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top