-een aantal blikken gepelde tomaten
-een ui
- peper;
pigment
azijn
zout
ingedikt appelsap (Dixap)(suiker is te saai)
(zoete van vruchtensuikers en zure van azijn zijn smaakbepalend.)
-extra toveren kan met kaneel,cayennepeper chilipoeder en/of sambal
Staafmixer
kom
koekenpan
snijplank
scherp mes
Eigen gemaakte ketchup, de lekkerste!!
Gepelde ui zeer fijn snijden, een paar eetlepels nat uit het blik tomaten in een grote koekenpan met hoge rand scheppen. Tomatennat en uiebsnippers verhitten in deze pan en roeren . De tomaten in een kom doen en flink roeren met staafmixer of soortgelijk geweld. Dit leeggieten in de koekepan. Op zacht vuur efkes laten pruttelen. Na een kwartier en inhoud door een zeef wrijven. De puree gaar terug in de pan. Nu naar eigen smaak toevoegen: azijn, dixap, peper, pigment, zout. Paar minuten roeren dan laten afkoelen in pot of kom en in de koelkast bewaren.
Kan overal bij. trouwens ingedikte tomaten zijn keigezond!!!
madamemikmak 27-10-2003
Ik heb je recept meegenomen.
Bedankt M.M.M.