1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Pittig Italiaans stoofpotje kip met tomaten ook voor de slowcooker

Pittig Italiaans stoofpotje kip met tomaten ook voor de slowcooker

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2016

Ingrediënten 4 personen


4 flinke kippendijfilets (kan ook met drumsticks of andere stukken kip)
2 flinke uien (gepeld en gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd)
2 eetlepels olijfolie
peper, zout
1 eetlepel tomatenpuree
1/4 liter droge rode wijn
2 laurierblaadjes
3 rijpe tomaten (ontveld en in stukken gesneden)
1 blikje tomatenblokjes
1 of 2 groene Spaanse peper (pitjes en zaadlijsten verwijderd in stukjes gesneden)
1/2 rode paprika (schoongemaakt, in stukjes)
1/2 groene paprika (schoongemaakt in stukjes)
1 eetlepel witte balsamicoazijn of natuurazijn
1 eetlepel suiker of honing
1 eetlepel oregano
1/2 eetlepel gedroogde tijm
gehakte peterselie om te garneren


Verder heb je nodig


Stoofpan


Verrukkelijk stoofpotje met kippendijfilet, stoven of heerlijk uit de slowcooker
Verrukkelijk stoofpotje met kippendijfilet, stoven of heerlijk uit de slowcooker

Tomaten die op moesten. Kippendijfilet in de vriezer. Dus aan het experimenteren.
Heerlijk stoofpotje. Helemaal geschikt voor je slowcooker maar ook lekker uit de stoofpan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan.
Kruid de kip met peper en zout.
Bak de kip op hoog vuur aan alle kanten bruin.
Bak de ui-, knoflooksnippers, groene peper en tomatenpuree 2 minuten al roerend mee.
Voeg de laurierblaadjes toe en roer alles goed door.
Blus af met de rode wijn en laat dit 2 minuten doorkoken.
Voeg nu alle tomaten en de paprika toe en de oregano, tijm, azijn, suiker of honing.
***
Laat op een lage warmtebron de stoofpot plm. 40 - 45 minuten zachtjes sudderen tot de kip lekker gaar is.
(De tijd is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de kip, dus altijd even proberen).
Of doe alles vanaf *** garen in de slowcooker, op low plm. 4 uur.

Serveertip

Het lekkerste is de stoofpot als je hem een dag tevoren maakt, zodat de smaken goed zijn ingetrokken.
Heerlijk recept voor je slowcooker.

Lekker met pasta, rijst of aardappelpuree en groenten of sla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top