1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti met romige kip en shiitakes

Spaghetti met romige kip en shiitakes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-09-2016

Ingrediënten 4 personen


500 gr spaghetti
3 kippendijen of kipfilets
350 gr shiitake (of kastanjechampignons)
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie 30 gr
150 gr parmezaanse kaas
1 blaadje salie
150 ml droge witte wijn
100 ml kookroom
1 limoen
50 gr boter
1 takje verse tijm, blaadjes
Olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
zeezout


Verder heb je nodig


2x pan


Spaghetti met romige kip en shiitakes
Spaghetti met romige kip en shiitakes

Heerlijk romige, kruidige spaghetti met paddenstoelen. Nu de herfst nadert en het paddenstoelentijd is moet je dit beslist eens proberen. Ik zag dit gerecht een poos geleden op tv gemaakt worden door een bekende chefkok en mijn interesse was meteen gewekt. Kip en paddenstoelen zijn qua smaak voor elkaar geboren. Neem bij voorkeur de shiitakes (inmiddels overal te koop) want de smaak van deze oosterse paddenstoel is wat aromatischer dan die van gewone champignons.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Intussen bereiden we de kip met saus. Ontbeen de kippendijen en snij ze in stukjes. Je kan het vel aan het vlees laten zitten en meebakken. (Of snij de kipfilets in stukjes). Maak de paddenstoelen schoon en snij ze grof. Versnipper de sjalotten en plet de teentjes knoflook. Smelt een klontje boter in een pan en voeg er ook een scheutje olijfolie aan toe. Bak de stukjes kip enkele minuten aan op een matig vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook, de shiitakes en de sjalotsnippers toe en laat deze 5 minuten meebakken. Blus het mengsel met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de verse salie toe en laat alles 5 minuten inkoken. Giet de room in de pan en laat de kip met saus gedurende een kwartiertje op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg het sap van de limoen toe en kruid naar smaak met peper en zout. Intussen kookt het water voor de pasta. Gaar hierin de spaghetti al dente en giet af. Meng de pasta onder de kip met saus en voeg schilfers van de Parmezaanse kaas toe. (Tip: Koop het liefst goede Parmezaanse kaas. Zo word je gerecht extra smaakvol.) Versnipper de peterselie en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de kruiden door de pasta. Stort alles in een schaal, breng hoog op smaak pet peper en zout en smullen. Eet smakelijk.

Serveertip

Geef er een mooie groene salade bij en het glas rode wijn of rosé mag ook niet ontbreken.

Bron

Jeroen Meus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top