Kropsla zoals mijn moeder die maakte
- Duits, Salade
- 0-10 min.
Mijn moeder kon heerlijk koken, maar één van de gerechten die ik nog regelmatig van haar maak is haar kropsla.
Mijn man is er dol op. Hij vindt het vooral lekker (heel ouderwets!) met gekookte aardappelen en een balletje gehakt of een biefstukje (en de jus natuurlijk).
Ingrediënten 2 recipe.people
1 krop sla (botersla)Dressing:
1 sjalotje of stukje ui (gepeld en gesnipperd)
1 eetlepel witte natuurazijn
2 eetlepels zonnebloemolie
1 flinke eetlepel mayonaise
mespunt witte peper
2 theelepels tomatenketchup
mespunt kerriepoeder
1 eetlepel suiker of vloeibare honing
Garnering:
2 hardgekookte eieren (gepeld en in stukken gesneden)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 282,27 kcal |
Koolhydraten | 12,52 g |
Eiwitten | 7,61 g |
Vetten | 21,87 g |
Benodigdheden
Schaal voor de slaslabestek
slacentrifuge of droge schone theedoek
Bereidingswijze
Maak de sla schoon door de buitenste harde bladeren te verwijderen en de binnenste bladeren los te halen.
Was de slablaadjes. Verwijder eventueel de nerven en scheur de sla in kleine stukken.
Droog de sla bijvoorbeeld in een slacentrifuge of in een droge schone theedoek.
Maak de dressing in de slaschaal door de ingrediënten genoemd onder dressing goed door elkaar te kloppen.
Proef of het naar je smaak is en voeg eventueel nog iets van een en ander toe.
Meng de sla door de dressing en garneer met de stukjes hardgekookte eieren (deel gaat door de sla).
Bron
Recept van mijn moeder
Serveertip
Lekker met gebakken of gekookte aardappelen, maar ook als bijgerecht.