Griekse lamsbout

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-09-2016
  • Griekse lamsbout

    Griekse lamsbout

    Griekse lamsbout

Deze lamsbout is de beste van de beste !!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
in lengte in kwarten verdeeld teentjes knoflook
1,5 kg lams- of schapenbout
2 uien, fijn
60 ml olijfolie
zout
zwarte peper
2 citroenen
takje tijm
takje rozemarijn
3 laurierblaadjes
1,5 kg aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden
2 grote tomaten, in vieren gesneden
30 ml boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak inkepingen rondom het vlees en drukt een 1/4 teentje knoflook in elk sneetje.
2. Leg de uien op de bodem van een braadslee en besprenkeld met olijfolie.
3. Geur het vlees met zout en peper, leg bout bovenop de uien, besprenkel met het sap van 1 citroen.
4. Voeg 20 ml olijfolie en 200 ml water toe.
5. Bak in de oven gedurende ongeveer 40 minuten.
6. Meng de aardappel en de resterende olijfolie en citroensap plus 200 ml water en voeg toe aan het vlees.
7. Bak nog 20 minuten. Pak de tomaten in de braadslee en stip met boter.
8. Bak totdat het vlees en de aardappelen gaar zijn.

Bron

Errieda du Toit

Laatste reacties

Anne1955 avatar
Anne1955 11-09-2016

Dit klinkt bij het lezen al heerlijk. Maar hoelang moet hij bij punt 8 nog in de oven? Ik lees elders op internet een regel over 15 minuten per 500 gram plus 10 minuten extra. Dat zou bij een bout van 1500 gram dus 55 minuten in totaal zijn......? Mijn dank voor het antwoord. Groeten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten