Gegrilde kipfilet en zijn eitje op toast met Belgische rauwkost

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-09-2016
  • Gegrilde kipfilet en zijn eitje op toast met Belgische rauwkost

    Gegrilde kipfilet en zijn eitje op toast met Belgische rauwkost

    Gegrilde kipfilet en zijn eitje op toast met Belgische rauwkost

Makkelijk, keilekker en we serveren er een overheerlijke salade bij van onder andere rauwkost, rozijntjes, hardgekookte eitjes en mayonaise 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g kipfilet in dunne lapjes gesneden
4 eieren
4 plakken dik gesneden wit boerenbrood
1 citroen
olijfolie
boter
peper en zout

VOOR DE SALADE:

400 g geraspte rauwkost (rode biet, wortel, knolselder en witte kool in gelijke delen)
30 g verse bieslook fijngesnipperd
4 el mayonaise
1 el fijngesneden augurkjes
1 el kappertjes
½ el sap van de kappertjes
2 geplette hardgekookte eitjes
peper en zout
2 el rozijntjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOORBEREIDING , één dag op voorhand
-Meng alle ingrediënten voor de rauwkost. Laat dit minstens een uur staan. Door het zuur van het vocht van de kappertjes zullen de groenten wat garen. Het mag gerust een nachtje in de koelkast blijven.

-Wrijf de kip in met olijfolie, kruid met peper en zout en rasp er wat citroenschil overheen. Schroei de kip dicht in een hete grillpan en draai dan het vuur laag om de kip rustig te laten verder garen.

-Toast het brood en bak mooie spiegeleitjes in hete boter.

-Schik de rauwkost op de toast.
-Bedek met dunne plakjes gegrilde kip en het gebakken eitje.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten