Tandoori drumsticks uit de oven of van de barbecue

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Overal in de supermarkten zie je de kip met de oranje marinades. Ik weet dat dit niet hetzelfde is. Dat is vaak met yoghurt of olie. Ik doe het lekker op mijn manier met een dry rub. Het smaakt minder vettig en de smaak is heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
5 drumsticks
3tl Tandoori kipkruiden
zout

Tandoorikruiden:
4el paprikapoeder
2tl cayennepeper
4tl korianderpoeder
2tl zwarte peper
4tl komijnpoeder
2tl gemberpoeder
1tl kaneel
1tl kruidnagelpoeder
1tl nootmuskaat
1tl knoflookpoeder
Dit is natuurlijk te veel, maar ik bewaar het altijd in een potje voor de volgende keer,
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg de kip op een bord en meng met de kruiden. Doe de kip in een vriezerzakje en laat de kruiden zo lang mogelijk intrekken. Een paar uur kan, maar het liefst een nachtje. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zout de kip vlak voor het afbakken met ongeveer een theelepel zout in totaal. Leg de kip op een ovenrek in het midden van de oven. Zorg wel dat er een bord, plaat of schaal onder ligt om het vocht op te vangen. Bak voor 30 minuten. Bekijk de kleur om te zien of draaien nodig is. Serveer met bijvoorbeeld friet en salade.

Serveertip

Dit is natuurlijk ook goed klaar te maken op de barbecue! Mocht je een vleesthermometer willen gebruiken, de kerntemperatuur moet minimaal 72 graden zijn. Op dat moment is het veilig te eten. Zorg dat het niet te hard gaat, anders droog je het vlees uit.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten