Mexicaanse quesadillas

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2016

Ik kwam hier voor het eerst mee in aanraking toen ik gewoon in Nederland bij een restaurantje at. Ik was er meteen weg van dus ik ben jaren later gaan experimenteren. Het resultaat mag er zijn!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500gr gehakt
8 tortilla wraps
Geraspte kaas
2 uitjes (gesnipperd)
1 rode paprika (kleingesneden)
1 vleestomaat (kleingesneden)
Mexicaanse kruiden (Ik meng deze zelf)
3 tenen knoflook (geperst)
1 krop ijsbergsla
3 tomaten
300gr mais uit blik
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak het gehakt, de ui en twee tenen knoflook even op in een koekenpan. Voeg de vleestomaat, paprika en de kruiden naar smaak toe. Bak tot alles volledig gaar is. Voeg dan de helft van de mais toe en verwarm alles goed door. Doe het mengsel in een apart bakje en veeg de pan schoon. Neem een wrap en verdeel wat kaas over de helft van de tortilla. Bedek het kaas-gedeelte met het gehaktmengsel. Bestrooi dan het gehaktmengsel met kaas en klap de tortilla dubbel. Zo krijg je een soort tosti-idee. Bak de quesadilla met een beetje olijfolie in de pan. Doe dit ook met de andere quesadillas. Doe de quesadilla op een bord. Snij de drie gewone tomaten klein en doe in een kom, pers de laatste teen knoflook boven de kom en voeg peper, zout en de andere helft mais toe. Bedek de quesadilla met wat ijsbergsla en serveer hierop het tomatenmengsel.

Serveertip

Ik maak mijn kruiden zelf, dit is natuurlijk teveel maar ik bewaar het in een potje tot de volgende keer:
4tl komijnpoeder
3el +1tl paprikapoeder
2tl cayennepeper
4tl korianderpoeder
4tl zout
1el zwarte peper
2tl knoflookpoeder
(Zout kan naar smaak per gerecht extra toegevoegd worden.)
(Cayennepeper kan naar smaak per gerecht extra toegevoegd worden. Dit kan namelijk erg verschillen per gerecht en eters.)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten