Tandoori kruiden (dry rub)

  • Wereld, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-09-2016

Ik maak alle kruidenmengsels zelf. Veel lekkerder en ik vind het een leuke bezigheid. Ook zitten er zo geen e-nummers in en je hebt meer controle over het zout.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
4el paprikapoeder
2tl cayennepeper
4tl korianderpoeder
2tl zwarte peper
4tl komijnpoeder
2tl gemberpoeder
1tl kaneel
1tl kruidnagelpoeder
1tl nootmuskaat
1tl knoflookpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Dit is natuurlijk teveel voor 1 keer maar ik bewaar het in een potje tot de volgende keer. Meng de kruiden in een schoon bakje. Giet het met behulp van een opgerold papiertje of een trechter in een schoon potje. Zorg dat het potje goed sluit.
- Zout kan naar smaak per gerecht toegevoegd worden.
Ik heb geen zout in het recept gedaan omdat je met dit mengsel kan marineren. Marineer nooit in zout, dat droogt je vlees uit.

Serveertip

1el = 3tl
1el = 15ml
1tl = 5ml
Controleer eventueel van te voren met water of je eetlepel inderdaad 3 theelepels inhoud.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten