1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Door: Smu1webmagazine

  • Italiaans, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2016

Ingrediënten 4 personen


3 el olijfolie
2 kleine aubergines, in kleine blokjes
versgemalen zwarte peper en zout
450 g penne
½ tl chilivlokken
1 teen knoflook, geperst
1 tl oregano
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 bosje basilicum, de blaadjes geplukt
50 g pecorino of Parmezaanse kaas, geraspt


Pasta alla Norma
Pasta alla Norma

Met een goede pasta zit je altijd goed! Deze heerlijke Pasta alla Norma is in een handomdraai klaar en een uitstekende vegetarische keuze! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak
hierin aubergineblokjes op middelhoog vuur
in 5 minuten rondom bruin. Bestrooi met zout
en bak nog 5-10 minuten tot de aubergines
zacht en gaar zijn. Neem de tijd, hoe zorgvuldiger
je ze bakt, hoe lekkerder ze worden.
2. Breng intussen een grote pan gezouten
water aan de kook. Doe penne erin en kook
beetgaar volgens de aanwijzingen op de
verpakking.
3. Voeg chilivlokken en knoflook toe aan de aubergineblokjes,
schep om en doe oregano en
tomatenblokjes erbij. Breng de saus op smaak
met peper en zout. Laat zachtjes pruttelen
tot pasta gaar is.
4. Giet de pasta af, verdeel over 4 borden en
schep de saus erover. Garneer met basilicumblaadjes
en geraspte kaas.

Tags, , ,

Bron

Smult 13



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top