krieltjes met kruidenboter

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2016
  • krieltjes met kruidenboter

    Krieltjes met kruidenboter

    Krieltjes met kruidenboter

een uitprobeersel die ik onlangs deed

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 zak aardappelen, pondje kriel
2 el verse peterselie, fijngesneden
2 el verse bieslook, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
2 tl grof zeezout
50 g boter, op kamertemperatuur
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de krieltjes in de schil in 15 min. in water met zout gaar.
Roer ondertussen de peterselie, de bieslook, de knoflook en het zout door de boter. Breng op smaak met peper.
Giet de krieltjes af, laat iets afkoelen en snijd de grotere krieltjes eventueel doormidden. Voeg de kruidenboter aan de nog warme aardappeltjes toe en schep om.

Serveertip

de kruidenboter kan een dag van te voren gemaakt worden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten