1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm-Spinaziestrudel

Zalm-Spinaziestrudel

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2016

Ingrediënten 4 personen


1 klontje boter
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 teen knoflook, geperst
100 g spinazie
versgemalen zwarte peper en zout
1 pakje diepvriesbladerdeeg, ontdooid
bloem
500 g zalmfiltet
1 el gladde mosterd
1 ei, losgeklopt


Verder heb je nodig


Bakplaat bekleed met bakpapier, ingevet met olie


Zalm-Spinaziestrudel
Zalm-Spinaziestrudel
Zalm-Spinaziestrudel
Zalm-Spinaziestrudel

Een heerlijk hartig en snel recept uit Smult 13 om de herfst mee door te komen! Wil je Smult thuis ontvangen zodat je alle lekkere recepten kunt bekijken? Hier vind je onze aanbiedingen » http://www.smult.nl/


 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220°C
2. Smelt boter op middelhoog vuur en fruit sjalot en knoflook in de boter. Voeg spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Laat het spinaziemengsel uitlekken in een zeef. Laat het vervolgens afkoelen tot handwarm en knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
3. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bloem bestrooid werkvlak aan elkaar tot een rechthoek. Maak eventueel de randjes vochtig met een beetje water.
4. Bestrijk de grote lap bladerdeeg met het uitgeknepen spinaziemengsel. Trek de spinazie uit elkaar zodat je een mooi dun laagje krijgt.
5. Bestrooi zalmfilet aan beide kanten met peper en zout en leg middel op het bladerdeeg. Smeer de bovenkant van de zalm in met mosterd.
6. Vouw het bladerdeeg om en over de zalm. Druk de zoom goed dicht en draai de rol om zodat de zoom naar onderen ligt. Leg op de bakplaat. Snijd de zijkanten bij en vouw dicht zodat de zalm helemaal verpakt zit in het deeg.
7. Gebruik de restjes van het deeg om de rol te versieren. Bestrijk met een losgeklopt ei.
8. Bak 15-20 miniuten in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is en de zalm gaar. Laat 5 minuten rusten en snijd in plakken.

Bron

Smult 13



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top