Zalm-Spinaziestrudel

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-09-2016
  • Zalm-Spinaziestrudel

    Zalm-Spinaziestrudel

    Zalm-Spinaziestrudel

  • Zalm-Spinaziestrudel

    Zalm-Spinaziestrudel

    Zalm-Spinaziestrudel

Een heerlijk hartig en snel recept uit Smult 13 om de herfst mee door te komen! Wil je Smult thuis ontvangen zodat je alle lekkere recepten kunt bekijken? Hier vind je onze aanbiedingen » http://www.smult.nl/


 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 klontje boter
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 teen knoflook, geperst
100 g spinazie
versgemalen zwarte peper en zout
1 pakje diepvriesbladerdeeg, ontdooid
bloem
500 g zalmfiltet
1 el gladde mosterd
1 ei, losgeklopt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat bekleed met bakpapier, ingevet met olie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220°C
2. Smelt boter op middelhoog vuur en fruit sjalot en knoflook in de boter. Voeg spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Laat het spinaziemengsel uitlekken in een zeef. Laat het vervolgens afkoelen tot handwarm en knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
3. Plak de plakjes bladerdeeg op een met bloem bestrooid werkvlak aan elkaar tot een rechthoek. Maak eventueel de randjes vochtig met een beetje water.
4. Bestrijk de grote lap bladerdeeg met het uitgeknepen spinaziemengsel. Trek de spinazie uit elkaar zodat je een mooi dun laagje krijgt.
5. Bestrooi zalmfilet aan beide kanten met peper en zout en leg middel op het bladerdeeg. Smeer de bovenkant van de zalm in met mosterd.
6. Vouw het bladerdeeg om en over de zalm. Druk de zoom goed dicht en draai de rol om zodat de zoom naar onderen ligt. Leg op de bakplaat. Snijd de zijkanten bij en vouw dicht zodat de zalm helemaal verpakt zit in het deeg.
7. Gebruik de restjes van het deeg om de rol te versieren. Bestrijk met een losgeklopt ei.
8. Bak 15-20 miniuten in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is en de zalm gaar. Laat 5 minuten rusten en snijd in plakken.

Bron

Smult 13

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten