Aziatisch Currysoepje met Kokosmelk

  • Aziatisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-09-2016
  • Aziatisch Currysoepje met Kokosmelk

    Aziatisch Currysoepje met Kokosmelk

    Aziatisch Currysoepje met Kokosmelk

Een nieuw lekker maaltijdsoepje erbij is gemakkel te maken snelklaar en met veel gezonde en lekkere ingrediënten. Wil je het helemaal zelf maken kun je de currypasta ook zelf maken net als ik gedaan heb. Dit recept vindt je in mijn kookboek sauzen onder de naam recept zelfgemaakte Currypasta. Het te veel kun je tot een 'worst' vormen en in vershoudfolie wikkelen en dan tot gebruik in de vriezer leggen. Snij of duw met een broodmes het gewenste stuk eraf, leg op een schoteltje om te ondooien en leg de rest weer terug in de vriezer. Plak er wel een etiquetje op met wat het is en doe er dan een plastic zakje om zodat dit etiquetje, er niet af kan. Alvast iedereen langs deze weg een bedankje voor de belangstelling met hier het recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Olie om in te bakken
1 theelepel Harissa Pikante Variant
2 à 3 teentjes Knoflook, klein gesneden
1 stukje Gember, klein gesneden
1 Pepertje, klein gesneden
1 à 2 eetlepels (groene) Currypasta, zelfgemaakte of klant en klare
400 ml Water met 3 bouillonblokjes (2 Kruidenbouillontabletten + 1 Bospaddestoelenbouiliontablet)
400 ml Kokosmelk, dikkere variant + 200 ml Kokosmelk, de gewone variant
2 Wortels, geschrapt en in plakjes gesneden of dezelfde hoeveelheid uit de diepvries
3 Lente Uitjes, in ringetjes gesneden
1 Kipfilet, in blokjes gesneden (bestrooid met wat kipkruidenmix) of 'n stuk of 10 Tijgergarnalen (bestrooid met wat viskruidenmix)
1 à 2 handjes vol met bv Oesterzwammen, in reepjes gescheurd
Peterselie, een flinke pluk klein gesneden
2 platen Mihoen gemaakt volgens aanwijzingen op de verpakking
75 gram Taugé tot slot erbij met eventueel wat Tijgergarnalen ipv Kipfilet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soepketel
Plankje

Bereidingswijze

Maak alvast de bouillon met de de bovengenoemde bouillontabletten. Verhit een ruime soepketel wat olie met de harissa en fruit hierin op laag vuur, al roerend, de knoflook, gember en pepertje totdat deze wat kleur krijgen. Doe dan de currypasta met peterselie bij en fruit deze effe mee.Vervolgens kunnen de wortels erbij met de lente uitjes, schep alles effe goed om. Voeg na ongeveer 'n minuutje de (zelfgemaakte) bouillon erbij samen met de kokosmelk. Zet het vuur wat hoger en breng alles aan de kook. Als de soep kookt, zet je het vuur weer lager (de soep moet net tegen de kook aan blijven) en doe je er de kipfilet samen met de zwammen bij. Maak nu de mihoen volgen de aanwijzingen op de verpakking. Giet dan af en knip wat kleiner met de schaar vervolgens kan de taugè erbij samen mihoen. Zet het vuur uit en laat alles ongeveer 5 minuutjes nagaren. Nu kun je er ook de tijgergarnalen bij doe als je geen kipfilet gebruikt hebt

Bron

aangepast recept

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten