Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Tulband
  5. tulband

tulband

Door: ellen__

  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-06-1999

Ingrediënten 16 personen


250 gram boter of margarine (1 pakje) - 250 gram kristalsuiker - 1 zakje vanillesuiker - geraspte schil van 1 citroen - 4 eieren - 500 gram bloem - 5 theelepels (1 zakje) bakpoeder - 1/8 liter melk - 250 gram rozijnen


Verder heb je nodig


Een keukenmachine is handig, maar niet per se nodig.


Liever gezegd: smulband. Als je deze geproefd hebt, wil je nooit iets anders meer! Hij moet lang in de oven, maar verder is het een kwestie van alles bij elkaar gooien, mixen en klaar.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gasoven voorverwarmen op stand 3.

Bereidingswijze

De zachte boter of margarine in een deegkom doen en hieraan toevoegen: kristalsuiker, vanillesuiker, geraspte citroenschil, eieren en de bloem vermengd met het bakpoeder. Tot slot de melk erbij gieten.
Alles met Keukenmachine of mixer op de hoogste snelheid 2 minuten mixen.
Het deeg moet nu licht van kleur zijn, gelijkmatig en smeuig. Als het met moeite van de garde loopt is het goed. Zo niet, nog wat melk toevoegen.
Tot slot de rozijnen erdoor mengen en het deeg in een beboterde tulbandvorm overdoen.
Deze op een rooster op de onderste richel van de gasoven zetten. Bak hem 1 uur op stand 3 en nog een half uur op stand 4 voor het beste resultaat.
Als de tulband afgekoeld is, haal je hem uit de vorm en stort je hem op een bord. Bestrooi hem met poedersuiker en bewonder hem!

Eet ze!

Serveertip

Je kunt bijvoorbeeld de helft invriezen en te voorschijn halen als je onverwachts visite krijgt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellen__
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top