Stoofpotje uit de slowcooker

  • Canadees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2016
  • Stoofpotje uit de slowcooker

    Stoofpotje uit de slowcooker

    Stoofpotje uit de slowcooker

Dit recept is eigenlijk best makkelijk. De braad het vlees even kort aan en daarna gaat alles in de slowcooker en hoef je er eigenlijk de hele dag niet meer naar te kijken...

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ter voorbreiding voor het vlees:
100 gram bloem, ziplock zakje (circa 1 kg inhoud), 1 eetlepel bbq kruiden rub

Ingredienten:
800 gram rundvlees (sukade lap)
5 aardappels
1 grote rode ui
2 kleine gele uien
125 gram champignons
5 winterpenen
100 gram sperzieboontjes (voor gegaard)
3 teentjes knoflook
15 ml worchestershire saus
125 ml rode wijn
500 gram tomaten (gezeefd of in blokjes)
100 ml appel cider azijn
750 ml water
1 theelepel cayene peper
1 theelepel uien poeder
1 theelepel paprika poeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 646,08 kcal
Koolhydraten 62,54 g
Eiwitten 52,53 g
Vetten 14,21 g
Benodigdheden
Slowcooker, koekenpan

Bereidingswijze

Snijd het rundvlees in blokjes van circa 2 cm2. Doe de stukjes in het ziplock zakje en doe de bloem en bbq kruiden erbij (andere kruiden kan natuurlijk ook). Schud het zakje door elkaar zodat de bloem lekker aan het vlees plakt.
Bak het vlees door middel van schroeien in een beetje boter of olijfolie. Let op dat het vlees gaar wordt en er geen rood meer te zien is.
Ondertussen snij je de uien, aardappels, winterpenen, champignons en sperzieboontjes in blokjes van circa 2 tot 3 cm. Snijd of pers de knoflook en voeg de knoflook bij het vlees.
Als het vlees klaar is doe je dit in de crockpot.
Voeg de wijn toe, gevolgd door appel cider azijn, water en tomaten. Daarna alle groenten en de rest van de kruiden. Doe vervolgens het deksel erop en zet de crockpot op standje laag voor 8 tot 10 uur.
De meeste crockpots gaan na de bereidingstijd van 8 uur automatisch op warm houdt standje. Controleer na 8 uur even of het vlees uit elkaar valt, zo ja, is je stoofpotje klaar!
Is het vocht heel dun, kun je dit een beetje aanmaken met maizena.

Serveertip

Let op:
- De crockpot moet altijd minimaal half vol zijn
- Het vlees moet gaar zijn voordat je het in de crockpot doet, want de crockpot haalt niet de temperatuur van 100 graden

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten