Calzone met parmaham en mozzarella
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 31-08-2016
maak zelf deze pizza calzone , super lekker !
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Scheur de parmaham in stukjes.
- Snij de mozzarella in stukjes.
- Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Snipper het basilicum fijn.
Bereiding:
1. Leg 1 uitgerold vel pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat (of in een taartvorm), leg er een laag tomatenstukjes op en verdeel er de stukjes parmaham, de reepjes zongedroogde tomaat en de stukjes mozzarella over. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en het fijngesnipperde basilicum. Kruid met peper. Blijf 1 cm van de rand.
2. Bevochtig de rand met water en leg er het tweede vel pizzadeeg bovenop. Druk de randen goed aan.
3. Besprenkel de bovenkant met 1 eetl. olijfolie en strooi er het paprikapoeder over.
4. Schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 25 min.
Afwerking:
Snij de calzone in porties en serveer met een groen slaatje.
Bron
colruyt recepten
Serveertip
geef er eens een Italiaanse lentesalade bij :
Snij 2 lente-uitjes in ringetjes en 1 bosje radijzen in schijfjes. Meng met het sap en het vruchtvlees van een citroen (in stukjes gesneden), 5 eetl. olijfolie, 2 takjes versgesnipperde peterselie, peper en zout. Meng alles met een 5-tal kerstomaten (in 2 gesneden), 100 g rucola en 100 g veldsla. Of gebruik 200 g gemengde slascheuten uit de versmarkt.
Drink er een super lekkere Chianti Classico bij
Laatste reacties
Verrukkelijk Marc. Het water loopt me al in de mond. Dank je wel voor je lekkere recept. Groet, Petra