Super Lekkere Indiaase Kip Tikka Masala in de Slowcooker
- Indiaas, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Een echte aanrader, het eerste recept wat ik heb gemaakt in m`n nieuwe crockpot. ga het zeker vaker maken.
Ingrediënten 3 recipe.people
Circa 500 Gram Kippendij filet (kan ook met gewone kipfilet)250 Milliliter Yoghurt
2 Eetlepels Garam Masala
1 Blikje Tomatenpuree
1 Ui
4 Teentjes knoflook
1 eetlepel gemalen komijn (zelf gebruik ik alleen komijn zaadjes en rooster deze heel even in de pan waarna ik deze fijn maal met de Vijzel
1 theelepel kaneel
1 theelepel paprikapoeder
halve theelepel cayennepeper
3 laurier blaadjes
2 eetlepels Maizena
peper en zout naar smaak
rijst
verse koriander
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 574,63 kcal |
Koolhydraten | 76,52 g |
Eiwitten | 50,29 g |
Vetten | 6,20 g |
Benodigdheden
SlowcookerBereidingswijze
1. meng de yoghurt met alle specerijen en de tomaten puree in een kom en leg hier de kip in om te marineren, ongeveer een half uurtje.
2. snijd ondertussen de ui grof en hak de knoflook fijn, leg dit onderin de Slowcooker
3. leg de kip in de slowcooker en schenk de marinade er bij, leg hier de laurier blaadjes bovenop en de de deksel op de pan.
4. zet je slowcooker op low en laat deze vervolgens een uurtje of 4, 5 staan
5. haal de kip uit de slowcooker en snijd deze in grove stukken.
6 roer de Maizena los in een beetje warm water en voeg dit toe aan het gerecht, roer het gerecht even goed door en voeg de kip weer toe.
7. voeg indien gewenst nog peper en zout toe om het gerecht verder op smaak te brengen.
8. laat het gerecht nog circa een half uurtje in de slowcooker zitten zodat de saus dikker kan worden.
9. kook de rijst
Serveer de kip Tikka Masala met verse koriander op een bedje van rijst.
Bron
Foody