1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Heerlijke roerbak met gemarineerde kipreepjes en peultjes

Heerlijke roerbak met gemarineerde kipreepjes en peultjes

Door: Delarosa

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-08-2016

Ingrediënten 4 personen


2 kipfiletjes, schoongemaakt en in reepjes (of blokjes, kan ook)

marinade:
4 el (dunne) Thaise chilisaus, bv van Lucullus
2 el ketjap manis
2 teentjes knoflook, geperst
1 volle tl sambal badjak
2 el olie (bv zonnebloem- of arachide-olie)

2 el van dezelfde olie als in de marinade
2 rode uien, in dunne halve ringen
1 teentje knoflook, in dunne plakjes
200 gr peultjes (evt geblancheerd)
evt geroosterde sesamzaadjes naar smaak






Verder heb je nodig


Snijplank
scherp mes
knoflookknijper/pers
mengkom


Lekkere vlugge schotel uit de wok of hapjespan, makkelijk en in no time op tafel. Snel Smullen!
Ipv peultjes is dit ook lekker met bv sugar snaps of haricot verts!!
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de ingrediënten voor de marinade tot een glad geheel en laat de kipreepjes hier minimaal 1 uur in marineren.
Schep alles af en toe goed om, zodat de reepjes constant goed bedekt zijn,

Verwarm de olie in de wok en roerbak de kipreepjes met de marinade hier in op middelhoog vuur.
Voeg de uien en knoflook toe, gevolgd door de peultjes. Wok deze een paar minuten mee met de kip tot deze gaar is.
Strooi als laatste evt de sesamzaadjes erover en dan meteen van Smullen, lekker!!!


Tags

Serveertip

Heel lekker met rijst of mie!

Bron

Onze Jiri



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top