Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-08-2016
  • Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

  • Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

  • Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

  • Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

  • Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

  • Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

  • Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

  • Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

    Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

Ik heb in deze saus de stukjes tomaat gewoon zo gelaten. Ik vind persoonlijk dat je gerust mag zien wat er zoal in de saus zit. Mocht je de saus wat fijner willen hebben dan kun je het beste de saus even met de staafmixer bewerken om wat gladder te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 500 gram pasta naar eigen keuze (ik heb penne gebruikt)
- 200 gram gerookte zalm(snippers)
- 4 (tros)tomaten
- klein blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 250 ml kookroom (light)
- 100 ml droge witte wijn
- 1 (vis)bouillontablet
- zwarte peper/zeezout
- chilivlokken
- olijfolie
- handvol basilicum blaadjes
- Parmezaanse kaas (of Pecorino)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. (al dente)
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak daarin de fijngesneden ui en knoflook.
- Snij de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de tomatenpuree toe.
- Roer het geheel om en laat het even sudderen, voeg dan peper, zout, chilivlokken, een bouillontablet en de wijn toe.
- Laat de saus een beetje indikken en voeg dan de room toe.
- Roer dit even goed door en laat het nog heel eventjes op een klein pitje sudderen.
- Voeg de uitgelekte pasta toe en schep de saus erdoorheen.
- Snij de zalm in reepjes of gebruik snippers.
- Schep pasta op een bord en doe er de zalmreepjes en wat gescheurde basilicum overheen.
- Garneer met geraspte Parmezaan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten