1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Albóndigas con picada de almendra

Albóndigas con picada de almendra

Door: jhcv

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2016

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten voor de gehaktballetjes (circa 15 à 20 stuks)
* 4 eetlepels gedroogd broodkruim (of panko)
* 4 eetlepels kippenbouillon
* 450 gr h.o.h. gehakt
* 1 eetl peterselie, fijngehakt
* 2 teentjes knoflook, fijngehakt
* 2 eetl gedroogde Spaanse bergham, capicollo of Parmaham, fijngehakt
* ½ tl zout
* versgemalen peper
* 1 ei, losgeklopt
* bloem om te bestuiven

voor de saus:
* 2 eetl olijfolie
* 3 eetl ui, fijngehakt
* 2 eetl tomaat, ontveld en fijngehakt
* 4 eetl droge witte wijn
* 8 eetl kippenbouillon
* 1 klein blaadje laurier
* zout, versgemalen peper
* 1 eetl peterselie, fijngehakt
* 2 teentjes knoflook, fijngehakt
* enkele draadjes saffraan, verkruimeld
* 1 eetl geblancheerde amandelen, gehakt
* ¼ tl pimentón
* 2 eetl verse of diepgevroren doperwten (deze heb ik weggelaten)


Albóndigas con picada de almendra
Albóndigas con picada de almendra

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Week voor de balletjes het broodkruim in een grote schaal in de bouillon. Of gebruik panko.
2. Meng de overige ingrediënten er voorzichtig door en vorm er dan balletjes van met een doorsnede van circa 4 cm.
3. Bestuif de balletjes licht met bloem.
4. Verhit de olie in een ondiepe pan en bak hierin de gehaktballetjes aan alle kanten goudbruin bij matige warmte.
5. Temper de warmtebron, voeg de ui toe en laat deze glazig worden.
6. Voeg dan de tomaat toe en laat het geheel nog eens een paar minuten garen.
7. Roer de wijn, bouillon en laurier erdoor.
8. Breng het geheel op smaak met zout en peper, sluit de pan af en laat dit zo'n 30 minuten zachtjes pruttelen.
9. Stamp ondertussen in een vijzel (of met de staafmixer) de peterselie met de knoflook, een beetje zout, de saffraan, amandelen en pimentón fijn.
10. Voeg dit mengsel (evt. samen met de doperwten die ik niet heb gebruikt) toe aan de gehaktballetjes en laat het nog een tiental minuten pruttelen.
11. Let op: de saus dikt tamelijk veel in en wordt daardoor gauw te weinig. Dit kun je heel gemakkelijk oplossen door nog wat bouillon of water toe te voegen. Het maakt voor de uiteindelijke smaak echt niet veel uit.

Tags, ,

Bron

Eetplezierenmeer



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top