Pistolet flambé zoals Flammkuchen
- Frans, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Dit lekkere broodje aten wij tijdens onze laatste vakantie in de Elzas.
Eigenlijk gingen we voor die heerlijke Flammkuchen, maar in het restaurant waar we op dat moment belandden hadden geen Flammkuchen, maar wel een pistolet flambée.
Nou daar hadden we geen spijt van. Heerlijk! Dus thuis nagemaakt en nog weer even genoten van onze vakantieherinnering.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte of 200 graden hetelucht.
Snij de broodjes dwars doormidden (zie foto)
Meng de geraspte kaas met de crème fraîche, Verdeel dit over de broodjes.
Verdeel de uisnippers en de spekblokjes over de broodjes.
Strooi er wat versgemalen zwarte peper over.
Ze de broodjes plm. 10 - 15 op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven.
Let goed op dat de broodjes niet verbranden, niet elke oven is gelijk. De vulling moet goed warm zijn !.
Bron
door mij zelf verzonnen naar aanleiding van het broodje dat we in de Elzas aten
Serveertip
Heerlijk lunchgerecht.