1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Hartige clafoutis met zalm en venkel

Hartige clafoutis met zalm en venkel

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-08-2016

Ingrediënten 4 personen


4 eieren
100 gr geraspte jong belegen kaas
100 gr bloem
2 dl volle melk
2 dl creme fraiche
50 gr gesmolten roomboter
3 bosuitjes, in stukken van ca 5 cm
1 mooie venkelknol, in reepjes
175 gr verse zalmfilet, in blokjes van ca 2 cm
(versgemalen) peper en zout


Verder heb je nodig


Snijplank
scherp mes
mengkom
taartvorm van ca 26cm doorsnee, ingevet
oven


Tja, een quiche zonder deeg, dat is wat een clafoutis is eigenlijk..Maar dit is wel een heel erg lekkere, met verse zalm en knapperige venkel.Simpel, maar erg smakelijk! Smul-ze!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175grC.

Klop de eieren los met peper en zout, kaas, bloem, melk, creme fraiche en de boter.
Schenk het mengsel in de taartvorm en verdeel hierin de bosuitjes, venkel en zalm gelijkmatig.
Zet deze net onder het midden van de oven en bak ze in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Laat iets afkoelen en snij in punten, serveer ze met een lekkere (rucola)salade. Bon appetit!

Serveertip

Ben je nie zo op zalm, probeer dan eens met gerookte kipfilet of alleen groenten!

Bron

Dirk, internetsite



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top