Gevulde pizzapaprika

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2016
  • Gevulde pizzapaprika

    Gevulde pizzapaprika

    Gevulde pizzapaprika

Wie houdt er nou niet van pizza, iedereen toch? Dat komt goed uit, want deze gevulde pizzapaprika's lijken qua smaak in alle opzichten op een pizza, maar dan met een gezonde(re) insteek.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 hele milde salami (250g)
1 teen knoflook, geperst
1 ui, fijngesnipperd
½ paprika, in kleine blokjes
1 blik gepelde tomaten
verse basilicum, naar smaak
1 bol buffelmozzarella
beetje olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

1.Snijd de helft van de salami in blokjes. Verhit een hapjespan, zonder olie, en bak daar de salamiblokjes 5 minuten op hoog vuur in aan.
2.Dan knoflook, paprika en ui erbij en die ook nog 5 minuten, op lager vuur, mee fruiten. Doe de gepelde tomaten erbij, plet die een beetje en voeg basilicum toe en wat versgemalen peper. Breng aan de kook en laat dan zachtjes 15-20 minuten, zonder deksel, pruttelen zodat de saus kan inkoken.
3.Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijst en verdeel de saus over de paprika's. Garneer met plakjes mozzarella en eventueel nog wat extra salamiblokjes. Smeer de randjes van de paprika lichtjes in met wat olie. Bak ze in de ovenschaal 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. De paprika is dan beetgaar en de kaas lekker gesmolten.

Dit is een recept van: Tijd voor Paprika

Laatste reacties

mobiel_1400431517 avatar
mobiel_1400431517 04-10-2016

lekker recept. ik heb er op tafel nog wat parmezaan over gedaan.

ankie43 avatar
ankie43 26-08-2016

Hij lijkt mij ook erg lekker, maar kan de temperatuur niet vinden. Groet van Ankie.

Koshari avatar
Koshari 26-08-2016

Vraagje. Ziet er zo lekker uit. Maar ik kan in het recept niet vinden hoeveel paprika's je nodig hebt als 'bakjes'. 2, 4? Er staat alleen maar dat je een halve paprika nodig hebt voor de vulling. Vraagje twee: kan het ook met parmesan of een andere kaas?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten