Paprikasoep met kaaskletskoppen

  • Wereld, Soep
  • 30-60 min.
  • Paprikasoep met kaaskletskoppen

    Paprikasoep met kaaskletskoppen

    Paprikasoep met kaaskletskoppen

Voor deze paprikasoep kun je ook de bouillon zelf maken. Daar wordt dit recept voor paprikasoep met kaaskletskoppen nog lekkerder van, al is het wel ietsje meer werk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 Sjalotten, fijngesneden
5 Oranje paprika's, in blokjes
2 el Olijfolie
250 g Tomaten, in stukken
125 gram geraspte oude kaas
2 Takjes tijm
1 Blaadje laurier
6 dl Groente- of kippenbouillon
Zout, peper
2 el Crème fraîche, losgeklopt
2 el Fijngesneden basilicum of bladpeterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 458,53 kcal
Koolhydraten 27,89 g
Eiwitten 17,12 g
Vetten 27,36 g
Benodigdheden
Soeppan, staafmixer

Bereidingswijze

1.Bak de sjalot en paprika ongeveer 6 tot 8 minuten in de olie. Voeg de tomaten, tijm, laurier en bouillon toe en kook alles ongeveer 20 minuten op zacht vuur tot de groenten zacht zijn.
2. Maak ondertussen de kaaskletskoppen. Meng 125 gram geraspte oude boerenkaas met 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes. Leg op ruime afstand van elkaar de eetlepels kaasmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
3.Verdeel het mengsel tot een cirkel en zorg dat er geen gaten tussen de kaas vallen. Bak de kaaskletskoppen 8 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C tot ze krokant en goudgeel zijn. Laat ze iets afkoelen en neem ze dan met een pannenkoekmes van de bakplaat. Laat op een stuk bakpapier verder afkoelen.
4.Pureer de soep en zeef hem eventueel. Breng op smaak met zout en peper. Schep aan tafel een schepje crème fraîche door de soep. Bestrooi met basilicum. Serveer met de kaaskletskoppen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tijdvoorpaprika avatar
tijdvoorpaprika

Doorsturen

Home Recepten