Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. BASKISCHE PIPERADE

BASKISCHE PIPERADE

Door: marcdepester

  • Regionaal, Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2016

Ingrediënten 4 personen


1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 el Solo Vloeibaar
250 ml water
1 blokje Knorr Bouillon Kip
1 el tomatenpuree
1 takje tijm
1 laurierblad


BASKISCHE PIPERADE
BASKISCHE PIPERADE

Deze zuiderse saus is gegarandeerd een succes als je ze serveert bij lamsvlees of gegrilde tonijn. 
Wil je deze saus strikt vegetarisch houden? Gebruik dan een blokje groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Los het kippenbouillonblokje op in 250 ml warm water.
-Snijd de paprika's in vier stukken en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprikastukken daarna in kleine dobbelsteentjes (brunoise).
-Pel de ui en versnijd hem ook in kleine dobbelsteentjes.
-Pel het knoflookteentje.

-Verhit een diepe pan, doe er 2 eetlepels Solo vloeibaar in en stoof de ui glazig. Pers er het teentje knoflook bij en laat even verder stoven zonder te kleuren.
-Voeg de paprikablokjes toe en stoof alles al roerend nog een drietal minuutjes verder, zodat de smaken zich goed vermengen.
-Blus de pan met de kippenbouillon en roer een eetlepel tomatenpuree door de paprika. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe.
-Laat alles een twintigtal minuutjes gaar stoven op een laag vuurtje.

Tags

Serveertip

Warm of lauw serveren bij de bbq en lamsvlees = succes garantie !

Bron

Solo open kitchen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top