BASKISCHE PIPERADE

  • Regionaal, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2016
  • BASKISCHE PIPERADE

    BASKISCHE PIPERADE

    BASKISCHE PIPERADE

Deze zuiderse saus is gegarandeerd een succes als je ze serveert bij lamsvlees of gegrilde tonijn. 
Wil je deze saus strikt vegetarisch houden? Gebruik dan een blokje groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 el Solo Vloeibaar
250 ml water
1 blokje Knorr Bouillon Kip
1 el tomatenpuree
1 takje tijm
1 laurierblad
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Los het kippenbouillonblokje op in 250 ml warm water.
-Snijd de paprika's in vier stukken en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprikastukken daarna in kleine dobbelsteentjes (brunoise).
-Pel de ui en versnijd hem ook in kleine dobbelsteentjes.
-Pel het knoflookteentje.

-Verhit een diepe pan, doe er 2 eetlepels Solo vloeibaar in en stoof de ui glazig. Pers er het teentje knoflook bij en laat even verder stoven zonder te kleuren.
-Voeg de paprikablokjes toe en stoof alles al roerend nog een drietal minuutjes verder, zodat de smaken zich goed vermengen.
-Blus de pan met de kippenbouillon en roer een eetlepel tomatenpuree door de paprika. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe.
-Laat alles een twintigtal minuutjes gaar stoven op een laag vuurtje.

Bron

solo open kitchen

Serveertip

Warm of lauw serveren bij de bbq en lamsvlees = succes garantie !

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten