LAMSSPIESJES MET MANGO-MUNTSLA

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2016
  • LAMSSPIESJES MET MANGO-MUNTSLA

    LAMSSPIESJES MET MANGO-MUNTSLA

    LAMSSPIESJES MET MANGO-MUNTSLA

  • LAMSSPIESJES MET MANGO-MUNTSLA

    LAMSSPIESJES MET MANGO-MUNTSLA

    LAMSSPIESJES MET MANGO-MUNTSLA

Heerlijk voor op de BBQ, maar in de oven gemaakt is het even lekker ! De mango-muntsla gaat er prima bij en zorgt voor een goede balans . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g lamsgehakt
1 bosje verse koriander
1 chilipeper
1 teentje knoflook
0.5 tl komijnzaad

Voor de mango-muntsla:
1 verse mango
1 bosje verse munt
1 tl limoensap
0.5 chilipeper
1 lente-uitje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de lamsspiesjes:
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Hak de koriander fijn.
-Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn.
-Pel het teentje knoflook en snipper fijn.
-Meng alle ingrediënten met je handen en vorm er lange worstjes van.
- Steek het worstje op satéstokjes en bak ze goudbruin en gaar in de oven (baktijd 15-20 minuten, afhankelijk van de grootte).

Maak de mango-muntsla:

-Schil de mango, verwijder de steen en snijd de vrucht in fijne stukjes.
-Snijd de muntblaadjes in fijne reepjes.
-Snijd de chilipeper overlangs door, verwijder de zaadjes en snipper hem fijn.
-Snipper het lente-uitje fijn.
-Meng alle ingrediënten en werk af met het limoensap.

Bron

solo open kitchen

Serveertip

De houten satéstokjes enkele uren in water leggen, zodat ze bij het bereiden niet verbranden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten