1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pesto
  5. Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto

Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto

Door: wilmiewillemse

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-08-2016

Ingrediënten 8 personen


- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 ½ kilo tomaten
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 3 kippenbouillon tabletten
- 1 liter water (uit de waterkoker)
- 1 bakje mascarpone (250 gram)
- 100 gram rode pesto
- 15 gram verse basilicum


Verder heb je nodig


Grote soeppan

Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto

Foto Smulweb (recept van de dag)

Foto Smulweb (recept van de dag)
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto

Foto Parel62

Foto Parel62
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto

Foto Parel62

Foto Parel62
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto

Foto Parel62

Foto Parel62
Romige Italiaanse tomatensoep met mascarpone en rode pesto

Foto Parel62

Foto Parel62

Dit is een soepje waarvan je blijft opscheppen. Een soepje ook dat iedereen lust en kan waarderen. Je kunt het beste een grote pan maken want het gaat toch wel op. Gewoon lekker als begin van diner maar ook prima 's middags bij een broodje, zelfs als begin van een tapas avondje of op een buffet.
Succes is verzekerd.

TIP: Soms heb je wel eens tomaten die niet zo zoet zijn. Voeg dan gewoon een paar schepjes suiker naar smaak toe. Het lijkt misschien een beetje vreemd maar je soep wordt er heel erg lekker van

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snipper de ui en hak de knoflook fijn, verhit olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes (2 minuten)
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze met de tomatenpuree toe. Laat alles 5 minuten zachtjes smoren.
- Doe de helft van het water en de bouillon tabletten toe en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met een staafmixer fijn.
- Voeg de mascarpone toe en meng alles nog eens goed met de staafmixer door elkaar.
- Doe er dan de pesto en de rest van het water bij, en roer alles nog eens goed door elkaar.
- Snijd de basilicum fijn en roer dit door de soep. Maak op smaak met peper en zout.
- Als je geen rijpe zoete tomaten hebt kun je de soep nog lekkerder maken met een paar schepjes suiker.

Tags, , ,

Bron

: Allerhande met eigen veranderingen. In eigen keuken gemaakt



Deel dit recept

Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top