Heerlijke soep van rode bietjes met hardgekookt ei warm of koud lekker
- Pools, Soep
- 10-20 min.
Tijdens één van onze vakanties in Polen (Mazuren) aten we o.m. op aanraden van ons Poolse schoonzusje een heerlijke koude rode bietensoep.
Die soep was zo lekker en ik heb al vaak geprobeerd dit na te maken.
Tot nu toe nog steeds niet helemaal gelukt, maar de soep die ik nu gemaakt heb smaakte ook heel lekker.
Ik hoop nog steeds het recept van de soep die ik in Polen heb gegeten te kunnen maken.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 gekookte bietjes (plm. 200 gram)1 rode ui
1 eetlepel zonnebloemolie
paddenstoelenbouillon of kruidenbouillon (van tablet)
100 ml crème fraîche
1 laurierblad
eventueel vers gemalen zwarte peper en zout
1 eetlepel citroensap
schepje suiker naar smaak
hardegekookte eieren in stukken of partjes
gehakte bieslook of dille (liefst dille, maar die had ik helaas niet)
Benodigdheden
panstaafmixer
Bereidingswijze
Pel de ui en snij deze in grove stukken.
Pel de bietjes en snij deze ook in grove stukken.
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de uien even aan.
Voeg de bieten toe.
Voeg zoveel bouillon toe dat de bieten net onderstaan.
Doe het laurierblad erbij en breng de soep aan de kook.
Laat plm. 15 - 20 minuten zachtjes koken.
Verwijder het laurierblad.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg nu de crème fraîche toe en mix die even mee.
Is de soep nog te dik voeg dan nog wat bouillon toe.
Maak de soep op smaak met wat citroensap, wat versgemalen zwarte peper en een schepje suiker.
Wil je de soep koud eten zet de soep dan in de koelkast en laat hem goed doorkoelen.
Vlak voor het eten hoef je nu alleen nog de garnering van hardgekookt ei en groene kruiden toe te voegen.
Serveertip
Koud is deze soep heerlijk op wame zomerdagen.
Warm een leuk voorgerecht bij een etentje.