1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. BISQUE VAN LANGOUSTINE

BISQUE VAN LANGOUSTINE

Door: marcdepester

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-08-2016

Ingrediënten 4 personen


2 wortels
1 ui
Solo
tijm en laurier
2 teentjes knoflook
20 langoustinen
0.75 fles droge witte wijn
1 doosje safraan
150 g room
3 eierdooiers
zout en peper


Tags

BISQUE VAN LANGOUSTINE
BISQUE VAN LANGOUSTINE

Een subliem lekkere soep , ideaal om te bereiden op feestdagen , succes garantie !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij de wortel en de ui in kleine stukjes en braad ze in wat Solo lichtbruin in een steelpan.
-Voeg de tijm, de laurier en de geplette knoflook toe, samen met de langoustinekoppen.
-Bak dit alles even aan en voeg de wijn en de safraan toe.
-Breng zachtjes aan de kook en laat zo'n 10 minuten sudderen.
-Haal het mengsel van het vuur en doe het in de mixer.
-Giet het daarna door een zeef en doe opnieuw in de pan.

-Meng de room met de eierdooiers in een kom, voeg een beetje warme bisque toe en giet alles weer in de pan.
-Warm de bisque opnieuw op zonder aan de kook te brengen.

-Versier met enkele langoustinestaarten.

Tags

Serveertip

Indien gewenst voeg er een tikje Cognac of Armagnac aan toe .

Bron

Solo open kitchen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top