PITTIGE GRATIN VAN KABELJAUW

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-08-2016
  • PITTIGE GRATIN VAN KABELJAUW

    PITTIGE GRATIN VAN KABELJAUW

    PITTIGE GRATIN VAN KABELJAUW

Heerlijke ovenschotel die super lekker is . Heerlijk met aardappelpuree of bruine rijst of jonge aardappelen en boontjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 sjalotjes
1 teentje look
450 g kabeljauwfilet met vel
300 ml halfvolle melk
3 el Becel Bakken en Braden vloeibaar
25 g bloem
100 ml droge witte wijn
115 g gepelde tomatenblokjes
1 tl provencaalse kruiden
55 g geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Pel en snipper de sjalotjes.
-Pel de look en pers uit boven een kommetje.
-Leg de kabeljauw in de steelpan en giet de melk erover heen.
-Pocheer (kook net onder het kookpunt) vervolgens de kabeljauw een 7 minuten lang. Giet alle vloeistof in een kom en bewaar deze. Verwijder het vel van de vis en bewaar deze.

Bereiding :

-Verwarm de grill van de oven.
-Giet de melk, 2 el vloeibare margarine en de bloem in een steelpan. Blijf hier in roeren tot de saus dik en smeuïg wordt. Schenk hierbij voorzichtig de wijn en voeg kruiden aan toe naar smaak.
-Verwarm in een pan een eetlepel vloeibare margarine en bak de sjalotjes en look in de braadpan.
-Voeg de tomaten en kruiden eraan toe en laat dit 5 minuten zachtjes bakken.

-Schenk de tomatenmix in een ovenschaal voeg de vis eraan toe en strooi de kaas erover.
-Plaats het onder een hete grill gedurende ca. 5 minuten tot het goudbruin is.

Bron

Solo Open Kitchen - Becel

Serveertip

Serveer de vis met bruine rijst of jonge aardappelen en groene groenten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten