Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Braziliaanse keuken
  5. Garnalen
  6. Moqueca: Braziliaanse Smulschotel met vis en garnalen

Moqueca: Braziliaanse Smulschotel met vis en garnalen

Door: Delarosa

  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-08-2016

Ingrediënten 4 personen


1 zak grote gepelde (diepvries) garnalen met staart, ontdooid (450gr)
1 limoen, uitgeperst
4 teentjes knoflook, geperst
400 gr kabeljauwfilet, in stukken
1 groene paprika, in stukjes
4 lente-uitjes, in ringetjes
1 rode ui, gesnipperd
1 Spaans pepertje, in ringetjes
3 el kokos- of palmolie (grote AH of toko)
1 volle tl chilifvlokken
1 volle tl paprikapoeder (ik had gerookt paprikapoeder, lekkerder!)
3 vleestomaten, ontveld,ontpit en in stukjes
4 dl kokosmelk (blikje)
(versgemalen) zout en peper
fijngesneden koriander of peterselie


Verder heb je nodig


Mengkom
citruspers
snijplank
scherp mes
hapjespan of braadpan


Deze schotel hebben wij vanmiddag gegeten nadat ik het recept in de krant had zien staan.En dit was me toch lekker!!! Pittig, fris, hartig en romig tegelijk...Dus zet ik het recept natuurlijk op Smul, zodat ik het recept niet meer kan verliezen en dat jullie Smulpapen het ook eens kunnen maken....

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de garnalen met (versgemalen) zout en peper.
Meng het limoensap met de helft van de knoflook en meng dit onder de garnalen, laat ca 1 uurtje intrekken.
Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de ui zachtjes aan.
Voeg dan de paprika, lente-ui, rest van knoflook, peperringetjes, chilivlokken en paprikapoeder toe en bak ff mee.
Doe er dan de tomatenblokjes bij en de kokosmelk en laat een paar minuutjes sudderen.
De stukken vis bestrooien met wat zout en peper en erbij doen, gevolgd door de garnalen met de marinade.
Laat deze nog een paar minuten meesudderen tot alles mooi gaar en de garnalen roze zijn.
Breng nog evt op smaak met zout en peper, roer er de fijngesneden kruiden door en dan lekker Smullen!
Eet smakelijk!

Tags

Serveertip

Lekker met rijst en evt nog wat salade(s) erbij of een vers stuk brood!

Bron

Janny van der Heijden/Brabants Dagblad, ietsje aangepast



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top