Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Braziliaanse keuken
  4. Pikante Braziliaanse maissoep, medaillewaardig!

Pikante Braziliaanse maissoep, medaillewaardig!

Door: Delarosa

  • Braziliaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-08-2016

Ingrediënten 4 personen


Scheutje olijfolie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 jalapenopeper (of een groene Spaanse peper), fijngesneden
1 flinke tl kerriepoeder
1 tl koenjit
4 (diepvries) maiskolven
1 L kippenbouillon
4 dl kokosmelk
1 pot minimaiskolfjes (of blik, of nog liever verse als ze er zijn), over de lengte gehalveerd
1 blik of pot rode kidneybonen, uitgelekt
fijngesneden peterselie of koriander naar smaak
fijngesneden bieslook


Verder heb je nodig


Snijplank
scherp mes
soeppan
vergiet
keukenmachine, staafmixer of blender


Lekker pikante soep uit het land van de Olympische spelen dit jaar.Volgens mij wel 5 ringen waard, de mooie goudgele kleur heeft ie al...... Ik heb voor maiskolven uit de diepvries gekozen omdat er ff geen verse voorhanden waren, maar dit kan ook met mais uit pot of blik natuurlijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de maiskolven in 15-20 minuten gaar, schraap met een mes de maiskorrels van de kolf af en vang ze op.

Verwarm de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook, peper, kerriepoeder en koenjit in aan.
Voeg de mais korrels toe en de bouillon en breng aan de kook.
Laat ongeveer 5 minuten koken en giet dan over in de keukenmachine/blender en draai zolang tot ze glad is.
Of zet er de staafmixer in, dat kan ook natuurlijk..
Giet de soep voorzichtig terug in de pan en breng weer aan de kook.
De minimaiskolfjes in de soep een minuut of 5 meekoken en voeg dan de kokosmelk, kidneybonen en de fijngesneden kruiden toe en serveer de soep lekker warm. Eet smakelijk!

Tags

Serveertip

Lekker met ciabatta of stokbrood en pikante kruidenboter!

Bron

Internet, iets aangepast naar eigen smaak



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top