Vegan stamppot 20

Vegan stamppot 20

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke vegan stamppot met in de oven geroosterde en met Flora omhulde aardappelen en uien. Aangevuld met Romanesco, bloemkool, sjalotten, champignons, en lekker andijvie. De roomsaus met wijn, peper en zout maakt dit gerecht helemaal af.

60 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Truffel Aardappel
  • 200 g romanesco
  • 250 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 23 stappen deze heerlijke Vegan stamppot 20 op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil alle aardappelen en snijd ze in blokjes. Bewaar ze apart van elkaar.
  3. Bestrooi de verschillende aardappelen met peper en zout. Voeg 25 gram Flora toe en vet de aardappelen in tot er een mooie laag omheen zit.
  4. Leg de aardappelen op de bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Rooster in de oven tot ze zacht zijn.
  5. Maak de uien schoon en snijd ze in partjes. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 10 gram Flora toe en vet de uien in tot ze mooi bedekt zijn. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  6. Voeg ze toe aan de aardappelen in de oven en rooster ze tot ze zacht zijn.
  7. Snijd de andijvie in zeer fijne reepjes, was ze en leg ze apart.
  8. Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Voeg wat zout toe.
  9. Maak intussen de bloemkool en Romanesco schoon. Snij hier vervolgens kleine roosjes van.
  10. Kook eerst de bloemkool in het water tot deze een beetje zacht is. Haal ze uit het water en zet apart.
  11. Kook in hetzelfde water de Romanesco tot deze een beetje zacht is. Haal ze uit het water en zet apart.
  12. Maak de sjalot schoon en snijd hem in blokjes.
  13. Maak de champignonmix schoon en snijd in blokjes.
  14. Voeg in een pan 25 gr Flora Plant toe.
  15. Voeg de champignons toe en bak ze bruin. Roer regelmatig door de pan. Hoe donkerder de champignons, hoe meer body je saus krijgt.
  16. Voeg de sjalotjes toe en bak 2-3 minuten.
  17. Voeg 50 ml wijn toe en laat de wijn inkoken tot deze bijna verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
  18. Voeg 250 ml room toe en breng het aan de kook.
  19. Voeg naar smaak meer peper en zout toe en zet apart.
  20. Doe alle geroosterde aardappelen, uien, bloemkool, Romanesco in een grote kom en voeg de dungesneden andijvie toe.
  21. Mix en, als je wilt, pureer alle ingrediënten heel kort om toch de structuur van de ingrediënten te blijven zien.
  22. Voeg nog wat zout en peper en de overgebleven Flora Plant toe en meng voorzichtig.
  23. Zet op een bord of in een mooie schaal. Serveer de champignonsaus apart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Vegan