1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Gebraden hoenderdijen met paddenstoelen

Gebraden hoenderdijen met paddenstoelen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2016

Ingrediënten 4 personen


4 flinke kippenpoten
2 meiknollen
400 gram paddenstoelenmix met cantharellen, shi-take, anijspaddenstoelen, kastanjechampignons
1 limoen, sap en rasp
2 bosuitjes
100 gram boter
5 takjes cress

Voor de olijven tapenade :
100 gram zwarte olijven, zonder pit
1 eetlepel ansjovis
2 tenen knoflook, ontveld
4 eetlepels olijfolie
20 gram zongedroogde tomaatjes
8 blaadjes basilicum


Verder heb je nodig


Koekenpan x2, snijplank en mes, keukenmachine


Gebraden hoenderdijen met paddenstoelen
Gebraden hoenderdijen met paddenstoelen

Crispy kippenhuid, olijventapenade en kippenbout met meiknol en paddenstoelen. Echte smaak! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ℃.
2. Om de tapenade te maken doe je de olijven gevolgd door de zongedroogde tomaatjes, de knoflook, de basilicum en 3 eetlepels olijfolie in de keukenmachine.
3. Snijd vervolgens het bot uit de poot. Zorg ervoor dat je niet te dicht op het bot snijd.
4. Maak met je mes een opening tussen het vlees en het vel.
5. Schep een eetlepel tapenade onder het vel. Doe dit bij elke kippenpoot.
6. Leg de kippenpoten in een hete koekenpan en schroei de kant van het vel dicht. Kruid de kippenpoten met peper en zout.
6. Plaats de koekenpan met de kippenpoten erin 10 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Schil de meiknollen en snijd ze in partjes.
8. Doe ze in een koekenpan met een beetje water zodat de partjes voor de helft onder water staan en een snufje zout.
9. Doe de deksel op de pan en laat de partjes 6 minuten koken.
10. Snijd alle paddenstoelen in vieren en hak de knoflook fijn.
11. Bak de paddenstoelen ongeveer 2 minuten met de knoflook en een klontje boter.
12. Voeg na 2 minuten nog een klontje boter toe aan de paddenstoelen.
13. Snijd de bosuitjes in ringen.
14. Haal de pan met paddenstoelen van het vuur en doe hier de bosuitjes bij.
15. Haal ook de meiknollen van het vuur en knijp hier de limoensap overheen. En strooi hier de limoenrasp overheen. Maak af met een beetje olijfolie.
16. Snijd de kippenpoten doormidden. Leg de partjes meiknol op een grote schaal met de paddenstoelen en leg de kippenpoten erbovenop.

Bron

SIEB



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top