1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Fideuà

Fideuà

Door: marcdepester

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-08-2016

Ingrediënten 4 personen


250 g fijne pasta (mini-elleboog pasta vermicelli fijne spaghetti in korte stukjes gebroken)
1 kg mosselen (gewassen)
16 gamba's
2 inktvistubes
300 g kipfilet
1 rode paprika
1 gele of oranje paprika
1 groene paprika
6 tomaten
1 el tomatenpuree
1 grote ui
1 grote wortel
120 g erwtjes
2 teentjes knoflook
1 g saffraandraadjes
1 verse rode peper of 1 afgestreken koffielepel gedroogde en gemalen chili
2 limoenen
1 busseltje koriander of platte peterselie
10 cl olijfolie


Tags

Fideuà
Fideuà

Pittig Spaans gerecht dat volgens een volksverhaal ontstaan is bij de Spaanse stad Gandia (  Valencia) . Aldaar gebruikten een paar  vissers bij de bereiding van paella een soort pasta in plaats van rijst. Zij waren, zo gaat het verhaal, de rijst vergeten en hadden alleen pasta bij de hand.  

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwijder de stelen en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in kleine blokjes.
-Pel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen en ze te schrikken in ijskoud water. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
-Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Pel en ontkiem de knoflook en snipper deze fijn.
-Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snipper deze fijn
-Snijd de inktvistubes in dunne ringen.
-Snijd de kip in blokjes

-Verwarm een grote pot met een weinig olijfolie en voeg de mosselen toe, zet een deksel op de pot en schud de mosselen regelmatig op, neem de pot van het vuur als alle mosselen open zijn. Haal de mosselen uit de schelp en houd deze apart. Vang alle mosseljus op.

-Stoof de ui, wortel, paprika en de knoflook aan in de olijfolie gedurende 5 à 6 minuten. Voeg de stukjes kip en de inktvis toe en laat dit een 3-tal minuten meebakken op een laag vuur.
-Voeg nu de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en roer goed om.
-Doe alle pasta bij de groenten, voeg de erwten, rode peper en de saffraan toe en bevochtig alles met de mosseljus, alles moet goed onderstaan, dus voeg indien nodig nog water toe.
-Schik de gamba's erboven op en laat alles ongeveer een kwartiertje sudderen onder deksel.
-Voeg op het laatste moment de mosselen toe om ze nog even op te warmen.

-Dien dit gerecht op uit de pan of een grote schotel en bestrooi net voor het opdienen met grof gehakte koriander of peterselie en serveer met limoenpartjes.

Tags

Bron

Solo open kitchen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top