Roomhoorntjes (bladerdeeg)

  • Nederlands, Alcoholische dranken
  • 60-120 min.
  • Roomhoorntjes (bladerdeeg)

    Roomhoorntjes (bladerdeeg)

    Roomhoorntjes (bladerdeeg)

Vorig jaar keek ik naar gbbo en daar zag ik hoe de deelnemers roomhoorntjes maakten met zelfgemaakt bladerdeeg. Dat wil ik ook! Dacht ik.....Ik kwam er nu pas aan toe om ze te maken.  En het is zo leuk dat ik het recept graag wil delen! De zwitserse room en het bladerdeeg niet zelf bedacht. De combinatie met  bramen/slagroom/bastone  wel .

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personenRoomhoornpennen (ijshoorntjesvormig)
Bladerdeeg (zelf gemaakt of vers op de rol gekocht)
Banketbakkersroom
Slagroom
Bastognekoeken
bramen
Amandelen
Hazelnoten
ei
Suiker
Kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Roomhoornpennen

Bereidingswijze


Voor het maken van bladerdeeg verwijs ik naar Lekker tafelen. Via deze uitleg heb ik al een paar keer bladerdeeg gemaakt, de uitgebreide versie (franse) en die is erg goed !
Klik op de link http://lekkertafelen.nl/kookschool/bladerdeeg-maken/

Zoals gezegd, je kan ook vers bladerdeeg op de rol kopen, als je geen zin hebt om zelf bladerdeeg te maken of dat je denkt dat je het niet kan.

Een avond tevoren kun je banketbakkersroom maken, op die manier kan het goed afkoelen . Ikzelf maakte de banketbakkersroom uit de bakbijbel maar ook op het net kun je goede recepten hiervoor vinden.

Vervolgens ga je als volgt te werk.

Je verwarmt je oven voor op 200 graden en vet de roomhoorpennen in met roomboter of met Panko spray. Snijd je bladerdeeg in repen, niet te breed, niet te dun en draai de repen bladerdeeg om een roomhoornpen. Een reep per pen. Druk aan en zorg dat er geen openingen te zien zijn anders loopt straks je vulling eruit. Maak hierna een suiker kaneelmengsel en hak hazelnoten en amandelen fijn. Meng de amandelen en hazelnoten door elkaar. Klop een ei los en smeer met behulp van een bakkwast het bladerdeeg lichtjes in. Rol vervolgens of door het suiker kaneelmengsel of door het hazelnoot/amandelmengsel. Bak af in de oven op 200 graden gedurende ongeveer 18 minuten. Afhankelijk van je eigen oven uiteraard. Het bladerdeeg zal al wat los komen van je pen maar dat is niet erg. Wanneer ze gaar zijn, laat je de roomhoorntjes even afkoelen en schuif ze dan van de pen af.

Wanneer de hoorntjes goed zijn afgekoeld kun je ze gaan vullen.

Voor de zwitserse room: Neem de afgekoelde en goed opgestijfde banketbakkersroom en klop met een mixer even luchtig. Klop 250 ml. slagroom volgens bereidingswijze op en voeg een zakje klopfix toe. Voeg bij de slagroom ongeveer 4 eetlepels banketbakkersroom en klop weer goed door. Zet even weg tot gebruik. Naar smaak kun je wat meer banketbakkersroom toevoegen .

Voor de bramenvulling
Klop 250 ml. slagroom stijf en voeg een zakje klopfix toe. Pureer ongeveer 1 ons bramen en maal met een hakmolentje 8 bastognekoeken fijn. Voeg samen en klop goed door. Zet eveneens weg tot gebruik.

Neem een spuitzak met kartelmondje, vul met zwitserse room en maak een mooie toef op je hoorntje. Je kunt ter decoratie er nog wat fruit op doen of wa van je hazelnoot/amandelmengsel , of gewoon een hazelnoot erop leggen.

Hetzelfde doe je met de bramenvulling. En ook deze decoreer je met een braam of wat notenmengsel.

De roomhoorntjes kun je niet heel lang bewaren, aangezien het gevuld bladerdeeg is. Hou daar rekening mee, na twee dagen word het bladerdeeg al minder knapperig.....
Succes en eet smakelijk !

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

moniquebvg avatar
moniquebvg

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten