Zoete-aardappelkoekjes van Ottolenghi

  • Wereld, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-08-2016
  • Zoete-aardappelkoekjes van Ottolenghi

    Zoete-aardappelkoekjes van Ottolenghi

    Zoete-aardappelkoekjes van Ottolenghi

  • Zoete-aardappelkoekjes van Ottolenghi

    Zoete-aardappelkoekjes van Ottolenghi

    Zoete-aardappelkoekjes van Ottolenghi

Weer een erg lekker recept van Ottolenghi. Ik heb er een heel pepertje in gedaan en ook iets meer bos-ui. Er zitten niet veel kruiden in, maar de zoete aardappelen hebben van zichzelf al veel smaak. De saus vonden wij een beetje zuur bij het zoete van de aardappels, volgende keer doe ik er minder citroen in. Verder heb ik de koekjes gebakken in boter met olijfolie en omdat het deeg vrij klef is, mijn ijsbolletjestang gebruikt om het  deeg in de pan te doen. Samen met een lekkere salade heb je een erg smakelijk vegetarisch hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo geschilde zoete aardappelen, in flinke stukken gesneden
- 2 tl sojasaus
- 100 g bloem
- 1 tl zout
- ½ tl fijne kristalsuiker
- 3 el fijngesneden bosui
- ½ tl fijngesneden rode peper, of meer naar smaak
- royaal boter om te bakken

Voor de saus:
- 50 g Griekse yoghurt
- 50 g zure room
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el fijngesneden koriander
- zout en zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Stoom de zoete aardappelen botergaar. (ik heb ze ongeschild in de oven gepoft op 200'C ongeveer een uur) en laat ze in een vergiet minstens een uur uitlekken (als je ze in de oven hebt gaar gemaakt, kun je dit overslaan).
2. Klop intussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet hem opzij.
3. Doe de aardappelen als ze droog zijn in een mengkom met de overige ingrediënten behalve de boter. (Als je ze in de oven hebt gepoft, kun je ze nadat ze afgekoeld zijn schillen en de aardappels in stukken snijden).
4. Meng alles goed liefst met de hand, tot een gelijkmatig mengsel; doe dat niet te lang. Het moet een samenhangend mengsel zijn; voeg als het te vochtig is nog wat bloem toe.
5. Smelt een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor elk koekje een eetlepel aardappelmengsel in de pan en druk met de bolle kant van de lepel uit tot een koekje van 5 cm doorsnee en 1 cm dikte. Bak de koekjes op halfhoog vuur in circa 6 minuten aan elke kant tot ze een bruine korst hebben. Leg de koekjes tussen twee lagen keukenpapier om het vet op te zuigen. Dien ze warm op en geef de saus erbij.

Bron

Uit: Plenty

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 01-01-2018

Thanks Dido!

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 01-01-2018

Dank je! Jij ook de beste wensen! Groetjes, Dido

Delarosa avatar
Delarosa 31-12-2017

Gewoon op bewaard duwen Dido, als t goed is save je het dan.. fijne jaarwisseling en alvast al het goede voor 2018! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 31-12-2017

Mmmm, dit recept wil ik bewaren, maar waar is de bewaarknop? Of ben ik gewoon scheel?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten