1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. De echte Turkse Sis Kebab, lekker!!!

De echte Turkse Sis Kebab, lekker!!!

Door: Delarosa

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-08-2016

Ingrediënten 4 personen


700 gr kipfilet, schoongemaakt en in blokjes
2 rode uien, in stukjes
4 tenen knoflook, in stukjes
4 el tomatenpuree
2 el kurkuma
2 el paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
2 dl volle (Turkse) yoghurt
P&z
Olijfolie







Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Sateprikkers
Keukenmachine of staafmixer met mengkom
Marineerschaal
Grillpan (of koekenpan, of natuurlijk de bbq)


Voor de liefhebbers die net uit Turkije terugkomen van vakantie, hier het recept voor dat heerlijke gerecht uit dat fijne land!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Alle ingrediƫnten - uitgezonderd de kip uiteraard - met de keukenmachine/staafmixer fijnmalen tot een gladde marinade.
Giet deze over de kipblokjes en marineer de kip minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast, hoe langer hoe beter!
Steek de blokjes hierna aan de sateprikkers en grill ze of bak ze rondom goudbruin en gaar.
De marinade kan je weinig meer mee doen, die kan dus weg.
Seveer de sis kebab met een lekkere salade en bv pilav, Smullen!

Tags

Serveertip

Ook lekker op een pitabroodje met knoflooksaus!

Bron

Internet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top