1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Steakstokbrood met chimichurri

Steakstokbrood met chimichurri

Door: monie

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-08-2016

Ingrediënten 4 personen


2 biefstukken, 1 el milde olijfolie, stokbrood, 2 el mayonaise met citroen, 75 gram rucola slamelange, 2 tomaten,
chimichurri ( 250 ml olijfolie extra vierge, 150 ml rode wijnazijn, 1 rode ui fijngesneden, 2 augurken fijngesneden, 2 teentje knoflook fijngesneden, 4 el fijngesneden platte peterselie, 2 el fijngesneden oregano, cayennepeper, zout en peper


Verder heb je nodig


Grillpan

Steakstokbrood met chimichurri
Steakstokbrood met chimichurri

*

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng voor de chimichurri de olijfolie met de rode wijnazijn en 50 ml water en voeg de uit, augurk, knoflook, peterselie en oregano toe. Breng het mengsel op smaak met cayennepeper, zout en zwarte peper. Doe het mengsel in een pot en laat het 24 uur op kamertemperatuur staan zodat alle ingrediënten goed de tijd krijgen om smaak af te geven.

Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en besprenkel met de olie. Gril de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

Snijd ondertussen het stokbrood in de lengte doormidden en leg de onderkant op een grote plank of schaal. Bestrijk de onderkant met de citroenmayonaise en verdeel de slamelange erover.

Snijd de tomaten in plakjes en leg op de sla. Snijd de biefstukken in dunne plakjes en leg op het stokbrood. Bestrijk het vlees met de chimichurri en dek af met de bovenkant van het brood.

Snijd het stokbrood in 4 stukken en serveer.

Tags,

Bron

Allerhande



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top