GROENTEPAËLLA OTTOLENGHI

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-08-2016
  • GROENTEPAËLLA OTTOLENGHI

    GROENTEPAËLLA OTTOLENGHI

    GROENTEPAËLLA OTTOLENGHI

  • GROENTEPAËLLA OTTOLENGHI

    GROENTEPAËLLA OTTOLENGHI

    GROENTEPAËLLA OTTOLENGHI

Deze paëllaversie is echt lekker. Het lijkt veel werk door de vele ingrediënten, maar het valt reuze mee. Het gerecht vraagt een beetje snijwerk door de vele groenten. Doe dat vooraf en zet alle ingrediënten klaar dan gaat het heel snel.

Dit recept is een ruime portie voor 2 personen!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 eetlepels olijfolie
halve (Spaanse ui), fijngesneden
1 kleine rode en 1 kleine gele paprika, in repen
halve venkelknol, in lucifers
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel geelwortelpoeder
1/4 theelepel cayennepeper
150 gram paellarijst
1 dl medium dry sherry (ik gebruikte een restje witte wijn)
1 theelepel saffraandraadjes
4,5 dl kokendhete groentebouillon
200 gram gedopte tuinbonen (vers of diepvries)
12 minitomaatjes, doormidden gesneden
5 kleine gegrilde artisjokken op olie, uit een pot, uitgelekt en in vieren gesneden (ik gebruikte een potje artisjokharten)
15 kalamata-olijven, ontpit en gehalveerd
2 eetlepels grofgesneden bladpeterselie
4 partjes citroen
zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1360,11 kcal
Koolhydraten 129,91 g
Eiwitten 36,52 g
Vetten 61,02 g

Bereidingswijze


Verhit de olijfolie in een paellapan of grote koekenpan en smoor de ui 5 minuten. Doe de paprika's en venkel erbij en bak ze ongeveer 6 minuten op halfhoog vuur tot ze gaar en goudgeel zijn. Bak de knoflook 1 minuut mee.
Roer de laurier, paprikapoeder, geelwortel en cayennepeper door de groenten. Voeg de rijst toe en roer 2 minuten voordat u sherry en saffraan in de pan doet. Laat de vloeistof 1 minuut inkoken en roer dan de bouillon en 3/4 theelepel zout door het rijstmengsel. Draai het vuur heel laag en laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst het grootste deel van het vocht heeft opgenomen. Zet geen deksel op de pan en roer het gerecht in geen geval door.
Giet intussen ruim kokend water over de (diepvries) tuinboontjes in een schaal en laat ze een minuutje staan. Giet ze dan af en laat even afkoelen. Druk de zachte groene boontjes uit de vliezen en gooi de vliezen weg.
Neem de paella van het vuur en voeg eventueel nog wat zout toe, maar roer niet te veel. Strooi de tomaten, artisjokpartjes en tuinboontjes over de rijst en dek de pan goed af met aluminiumfolie. Laat hem 10 minuten staan.
Haal de folie van de pan. Bestrooi de paella met olijven en peterselie. Dien op met partjes citroen.

Bron

uit: Plenty

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten