sunday brunch trio plank

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2016
  • sunday brunch trio plank

    Sunday brunch trio plank

    Sunday brunch trio plank

Ik zag dit voorbij komen bij een plaatselijk eetcafe, een plank met daarop 3 kleine gerechtjes, en zag er feestelijk uit . even vragen wat het was.
het bleek een mini kopje mosterd soep, een plukje carpaccio ( die zag er best wel zielig uit ) en een ( zo noemen ze dat ) stapel tosti , wat inhoudt dat je uit 3 soorten brood , tig soorten beleg en garnituur kan kiezen wat je wil en hoeveel sneden.
prachtig idee .
dat kan ik en u ook , maar dan weer even eigenwijs .
je kunt het natuurlijk k&k kopen , dan ben je met 10 minuten klaar en met de juiste aankleding sla je geen flater. goed voor grotere groepen.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Prei shot met wodka en kruidenroomkaas:
300 gram gesneden prei
1 liter water
1 groente bouillon tablet
1 grote kruimige aardappel , gekookt uit je restjes
50 gram monchou
bosje basilicum fijn gehakt
1 tl knof pasta
1 el zoet gerookte paprika poeder
2 el wodka
beetje olie
gebakken spekjes

basilicum crostini met rookvlees en vadouvan mayo:
100 gram gezouten rookvlees zeer dun gesneden ( gaten erin mag best , vraag even vloeitje tussen de plakjes )
4 dikke sneetjes ciabatta
basilicum olie
zakje tuinkruiden croutons grof geplet
1 el truffelmayo
1 el gewone mayo
2 tl vadouvan
waterkers

Croque madame benedict :
2 eieren vers maat s ( we gaan niet moeilijk doen met kolkend water en azijn enzo , dus geen angst meer voor gepocheerd ei ) zie hier http://www.smulweb.nl/recepten/1438371/Egg-ben-ik-dik
1 pot béchamel saus , dat kun je zelf maken , maar de k&k variant smaakt prima en is van juiste dikte
2 el grove mosterd
boter
100 gram geraspte kaas , origineel is gruyere of emmenthaler , maar pittig belegen vindt ik lekkerder.
100 gram rauwe ham , met wat vet aan de rand ( origineel is gekookte ham )
6 plakjes port salut
zout peper,
4 sneden wit casino met korst ( liefst dag of 2 oud , rest brood mag ook )







Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan
staafmixer
grilpan
boterham zakjes
2 kopjes
oven/grill
kookpan
ovenschaal

Bereidingswijze

Prei shot met wodka en kruidenroomkaas:
verwarm je olie in een soeppan , voeg prei toe en bak glazig, voeg aardappel toe en roer om , voeg water en bouillon tablet toe , breng op laag vuur aan de kook , en kook in tot gewenste dikte ( bindt evt in met wat aardappelmeel ) . voeg op het laatst de wodka en spekjes toe .
meng de rest met de monchou , en schep vlak voor serveren op de soep .
in mooie kleine glaasjes natuurlijk ( of espresso kopjes bv. )

basilicum crostini met rookvlees en vadouvan mayo:
smeer de ciabatta in met de olie en gril krokant, laat afkoelen op keuken papier .
meng de 2 mayo,s met de vadouvan , en smeer daar ligt de broodjes mee in ( 1 kant ) beleg ruim met een pluk rookvlees ( kamer temp ) , een klodder mayo en besprenkel met wat crouton poeder, maak af met wat waterkers.

Croque madame benedict :
zet je grill op de middel stand , en kook water in een pan , zet op stand net wel net niet koken .
smeer nu de buitenkanten in van je brood met boter, en de binnenkant in met wat mosterd ( 1 snede ) beleg met port saluut , ham en leg de andere snede erop bak rondom krokant totdat kaas is gesmolten.
haal uit de pan en leg even op keuken papier .
meng de halve pot bechamel met 100 gram geraspte kaas en verwarm totdat de kaas half gesmolten is , smeer nu een dikke laak op je boterhammen , en grill kort tot licht bruin en bubbelend .
hang ondertussen de 2 boterhamzakjes in een kopje, en vouw over de rand , giet er een klein beetje olie in ( desnoods smaak olie zo blijft je ei straks niet plakken ) en breek heel voorzichtig ( dooier moet heel ! ) een eitje erin, besprenkel met wat zout en peper of kruiden naar keuze en knoop het zakje dicht ( voorzichtig ) leg rustig in het water en laat koken voor 3 minuten ( 3.30 max ) dooier hoort vloeibaar,
knip het zakje open en giet heel voorzichtig weer op je croque , serveer direct


Bron

Bijvoorbeeld: de naam van een magazine, krant, blog of site ...

Serveertip

Timing is bij deze wel cruciaal , je wilt immers alles op tijd op de zelfde plank serveren.
begin daarom met alles aan ingrediënten klaar te zetten, soep verwarmen , kaas er naast , crosini kan van te voren , opmaak is 2 minuten, en maak eerst de croque en zodra hij onder de gril gaat het ei in de pan, dat duurt namelijk bijna even lang.
kijk eens in je schuur voor oude schrootjes die je als plank kunt gebruiken of zoek wat van die retro houten ronde borden voor serveren bij de kringloop

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten