Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. zaterdag avond snacks deel 13

zaterdag avond snacks deel 13

Door: hans3333

  • Fusion, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2016

Ingrediënten 4 personen


Oosterse tonijn salade:
4 sneetjes duits brood ( oberlander of zo AH )
1 bakje Philadelphia naturel
1 blikje tonijn op water uitgelekt en geprakt
2 tl wasabi pasta
1 el citroensap
1 bakje zeewiersalade
peper en grof zeezout

mini zalm tosti :
100 gram gerookte zalm
1 bakje paturain zacht
1 blikje mandarijntjes
2 el gezouten boter
4 sneden casino brood wit zonder korst

gegratineerde mosselen :
dit is meer een tapas , maar als borrelhapje kom je wel verassend uit de hoek als je dit neerzet.

1 kilo mosselen
200 gram zachte roomboter ongezouten
1 zakje slakkenboter kruiden
2 el geraspte parmesan
1 zakje panko paneermeel

opgepimpte pate:
blijft 1 van me favorieten , alsof je foi grass eet maar dan volledig nep.
200 gram champignon pate
2 el kookroom
1 el cognac
peper zout
snack cups ( die harde )
wat frambozen jam voor garnering

sticky bacon sausage :
4 verse knakworsten
4 plakjes bacon of ontbijtspek of pancetta
je favoriete BBQ saus ( ik heb Kentucky whisky van een bepaald merk gebruikt )
kerrie poeder










Verder heb je nodig


Grilpan
mengkommen
oven
korte tapas prikkers
scherp broodmes
bakpapier
spuitzak
keukenmachine of staafmixxer

zaterdag avond snacks deel 13
zaterdag avond snacks deel 13

Weer 5 lekkere hapjes die niet al te bewerkelijk zijn.
aantal stuks en personen is een richtlijn en dus naar je wensen aan te passen.
en met een beetje creativiteit ook om te toveren in een amuse , tapas of voorgerechtje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oosterse tonijn salade:
druk rondjes of snijdt 4 kantjes van het brood ( zonder korst ) smeer in met wat olie en grill kort krokant.
meng de tonijn met de kaas en wasabi en schep goed door , voeg nu wat peper en zout toe en de helft van het citroensap , proef nu eerst, lekker? dan zo laten anders meer toevoegen naar smaak .
schep op de broodjes en garneer met de zeewier salade.

mini zalm tosti:
snijdt de korsten van de sneden en besmeer 2 stuks met een dikke laag paturain , beleg met zalm dan de andere sneden erop .
smelt op laag vuur even de boter in een grote koekenpan , en haal de sneden door de boter ( beide kanten ) bak krokant of gewenste bruinheid en laat afkoelen .
snijdt nu 4 kantjes van 3 bij 3 cm met een zeer scherp broodmes.
laat de mandarijntjes uitlekken , rijg 1 stukje aan de prikker, en dan schuin door je tosti .

mosselen:
verwarm je oven op 180 c , bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier. ( niet in de oven zetten nog )
was en check je mosselen op stuk, dicht etc.
kook ze zonder fratsen met aanhangend water in +/- 8 minuten gaar, laat afkoelen en breek de bovenkant van de schelp eraf ( bewaar desnoods als leuk cupje voor wat anders vissigs )
meng boter met de kruiden zeer goed door , en meng panko met de parmezan.
lepel nu een klein beetje boter op elke mossel en bestrooi met wat paneer , bak af tot goud bruin, niet te lang want dan worden de mosselen taai.

opgepimpte pate:
meng in je Keukenmachine alle ingrediënten ( behalve de jam ) tot een zeer smeuig geheel ) proef en voeg zout en peper , cognac of meer room naar smaak toe.
breng over naar je spuitzak en vul je cups, laat even opstijven in de koelkast en garneer met wat jam.

sticky bacon sausage :
wel de worst in heet maar niet kokend water voor 10 minuten.
omwikkel met het spek en snijdt elke in 3 stukken.
besmeer nu heel ruim met je saus.
laat in een grote koekenpan op laag vuur een beetje boter smelten en leg de worst erin bak ligt krokant , en als het goed is gaat de saus karameliseren, sticky dus .
rijg op een prikker en bestrooi met wat kerrie poeder, serveer heet.





Tags, ,

Serveertip

Mosselen als voorgerecht neem dan 2 kilo.
pate kan ook op een amuse lepel of in lekkere warme mini pastei bakjes, wees creatief !



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top